Zorggroep Almere trekt André Phiferons aan als nieuwe manager zorgvastgoed

0

Zorggroep Almere huurt André Phiferons in als manager zorgvastgoed, een nieuwe positie binnen de organisatie. Phiferons gaat de vastgoedstrategie uitzetten. Zijn takenpakket bestaat onder meer uit het ontwikkelen van een langjarig huisvestingsplan en vastgoedbeleid en het organiseren van het vastgoedonderhoud en -beheer.

Vastgoed om zorg te verbeteren
André Phiferons gaat voor Zorggroep Almere een meerjarig plan opstellen, als leidraad voor het vastgoed- en huisvestingsbeleid op zowel de korte als lange termijn. “In de zorgsector is vastgoed boven alles een strategisch middel om de kwalitatieve zorg en dienstverlening nu en in de toekomst te kunnen borgen”, licht Phiferons toe. Daarin stelt hij de gebruikers van de zorglocaties boven het maximaliseren van de grondwaarde. “De stenen zijn een middel om verbetering in de zorg mogelijk te maken”, aldus de nieuwe manager. Daarom gaat André Phiferons een vernieuwde vastgoedstrategie uitrollen, waar onder andere een efficiënt georganiseerd beheer en onderhoud van het zorgvastgoed bij hoort.

Grootste zorgaanbieder in de regio
Zorggroep Almere is de grootste zorgaanbieder van Almere en omstreken. De organisatie voert zijn zorgactiviteiten uit bij de mensen thuis of in een van de 19 gezondheidscentra, 8 woonzorgcentra en 16 apotheken, waaronder die in het plaatselijke Flevoziekenhuis. Zorggroep Almere heeft 2.300 medewerkers in dienst, ondersteund door 900 vrijwilligers. Samen staan zij 175.000 cliënten bij.

André Phiferons
André Phiferons is directeur van Phiferons Adviesgroep, gespecialiseerd in organisatieadvies en interim-management. Phiferons was tot vorige maand interim directeur van Laurens Wonen, dat in en om Rotterdam actief is in de huisvesting van ouderen. Daar bracht hij onder andere de transitie in de zorg en het zorgvastgoed in kaart en vertaalde dit in een nieuw strategisch huisvestingsplan. Eerder was Phiferons ook al in de zorgsector actief, als algemeen directeur van Inovum, tegenwoordig onderdeel van Inocare, en als directeur van Brinvast, dat diverse zorglocaties realiseerde.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?