Merin betreedt het Amsterdamse Sloterdijk met de aankoop van de Transformatorweg 38-72

0

Merin versterkt haar huidige portfolio door de aankoop van de Transformatorweg 38-72 in Amsterdam Sloterdijk. Het kantoorgebouw bestaat uit 5 bouwlagen van bij elkaar 10.000 m² groot, waarvan nog ongeveer 30% beschikbaar is. De laatste jaren is de geografische spreiding van de Merin Portfolio gegroeid naar 80% in de Randstad, mede door het afstoten van non-core gebouwen en het aankopen van grote, nieuwe gebouwen. Door de aankoop van de Transformatorweg 38-72 is Merin met 33% van haar portfolio vertegenwoordigd in Amsterdam en is Merin nu ook aanwezig in de sterk groeiende submarkt van Sloterdijk.

Transformatorweg 38-72: een uitstekende locatie in Amsterdam
Het gebouw is voor 70% gevuld door de huurder Dell en Merin ziet goede kansen om de bovenste twee verdiepingen ook snel te verhuren. Het gebouw is gebouwd in 2005, heeft energielabel A en heeft een sterke parkeerratio van 1:58 in de ondergrondse parkeergarage. Merin heeft plannen om van het gebouw een boetiekkantoor te maken. De lobby zal aangepast worden en er zullen lunch- en koffiefaciliteiten gerealiseerd worden voor het gehele gebouw. Er zal ook een vloer omgebouwd worden tot het Smart-office concept met flexibele, turnkey kantoorunits.

Merin realiseert boetiekkantoren waarin zij huurders de mogelijkheid willen bieden om hun werk en vrije tijd succesvol te combineren. Op deze manier creëert Merin werkplekken waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn.

De groeistrategie van Merin
Merin blijft actief op de Nederlandse aankoopmarkt en zoekt daarom kantoorgebouwen vanaf 7.500 m², met een sterkte focus op de Randstad. Dergelijke kantoorgebouwen dienen geschikt te zijn voor het boetiekkantoor concept, het Smart-office concept of een combinatie van beiden. Het is belangrijk dat de gebouwen multi-tenant kantoorgebouwen kunnen vormen, voorzien van een sociale, algemene ruimte, lunchfaciliteiten en vergaderzalen. Een boetiekkantoor dient tevens goed bereikbaar te zijn via het openbaar vervoer of een sterke parkeernorm te hebben.

Merin platform: hoogstaande en duurzame gebouwen
Merin is één van de grootste commerciële vastgoed platformen in Nederland met een portefeuille bestaande uit ruim 100 kantoorgebouwen en industriële assets in het hele land onder eigen management. Met een focus op gebouwen van hoge kwaliteit die duurzaam en onderscheidend zijn en die zich lenen om te worden omgetoverd in een Merin boetiekkantoor, is de acquisitie van Transformatorweg een logische strategische stap om een krachtige dekking van boetiekkantoren in het hele land te realiseren.

Roel de Weerd, Managing Director van Merin:
“Door het toevoegen van de Transformatorweg aan de gebouwenportfolio van Merin dragen we bij aan onze groeiambitie en kunnen we onze positie in de sterke Amsterdamse markt verder versterken”.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?