Nieuwbouwproject Maanwijk goedgekeurd

0

De gemeenteraad van Leusden heeft woensdagavond 10 juli unaniem ingestemd met het stedenbouwkundig plan van het project Maanwijk.

Aan de noordkant van Leusden-Zuid, tussen de Maanweg, Groene Zoom en De Roo van Alderwereltlaan, realiseert Heijmans samen met Woningstichting Leusden een nieuwe, groene woonbuurt met totaal 120 woningen voor gezinnen, alleenstaanden, senioren en starters.

Mix van woningtypes
Het uiteenlopende woonprogramma van koop- en huurwoningen bestaat uit starterswoningen, levensloopgeschikte woningen (zowel grondgebonden als gestapeld), twee-onder-één-kapwoningen en herenhuizen. Centraal in het plan staat groen en natuur, duurzaamheid en ontmoeten. Hiermee draagt Heijmans bij aan het creëren van gezonde leefomgevingen. Voor de gemeente is Maanwijk een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod.

Samenwerking
Nu de raad heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan gaat Heijmans met verschillende partners en omwonenden/belangstellenden verder aan de slag om nader invulling te geven aan de plannen. Samen met de gemeente, NL Greenlabel (specialist in het meetbaar verduurzamen van de leefomgeving) en toekomstige bewoners wordt het gesprek aangegaan over onder meer het inrichten van de gemeenschappelijke en openbare groene buitenruimtes. Ook wordt onderzocht of toekomstige bewoners gebruik kunnen maken van elektrische deelauto’s en -fietsen.

Fasering
Naar verwachting gaat het bestemmingsplan aanstaande september in procedure en zal in de 1e helft 2020 gestart worden met het bouwrijp maken van het terrein. Woningstichting Leusden zal de 36 huurwoningen verhuren en zorgdragen voor de verkoop van 8 koopwoningen voor starters.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?