Grote vakantiepark-ketens zetten vol in op duurzaamheid

0

Duurzaamheid is erg belangrijk voor alle grote Nederlandse vakantiepark-ketens. Dit blijkt uit het Duurzaamheidsonderzoek 2019, waarbij Bungalowparkoverzicht.nl de duurzaamheid van ruim 350 vakantieparken in Nederland vergeleek. Hierbij werd onder andere gekeken naar Green Key-certificering, een belangrijk keurmerk voor milieubewuste organisaties.

23% van de Nederlandse vakantieparken is momenteel Green Key gecertificeerd
Een kwart van de Nederlandse vakantieparken heeft op dit moment een Green Key-certificering. Zo’n keurmerk betekent dat een vakantiepark zich inzet voor duurzaamheid en het milieu zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

In Friesland zijn verhoudingsgewijs de meeste vakantieparken gecertificeerd, namelijk 44%. Ook in Utrecht (40%) en Zuid-Holland (38%) is het percentage Green Key gecertificeerde parken ruim hoger dan het landelijke gemiddelde.

In Noord-Holland zijn vakantieparken het minst bezig met duurzaamheid. Slechts 16% van de vakantieparken is Green Key gecertificeerd. Ook vakantieparken in Overijssel (17%) en Noord-Brabant (18%) scoren relatief laag.

Vakantiepark-ketens zien Green Key-certificering als een must
Bijna alle grote Nederlandse vakantiepark-ketens geven aan dat zij wél bezig zijn om hun parken Green Key gecertificeerd te krijgen, vooral omdat zij merken dat hun gasten duurzaamheid belangrijk vinden. De verwachting is dan ook dat het aantal vakantieparken met Green Key-certificering snel zal stijgen.

Bungalows van het gas af
Andere duurzaamheidsmaatregelen die ondernomen worden door vakantiepark-ketens zijn onder andere het gasvrij maken van hun vakantiehuisjes. Zo verwachten de meeste ketens dat al hun bungalows over een aantal jaren gasvrij zullen zijn. Een Tiny house met zonnecollectoren kan bijvoorbeeld prima als duurzaam alternatief dienen.

Meer resultaten van het Duurzaamheidsonderzoek 2019 zijn te vinden op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/hoe-duurzaam-zijn-nederlandse-vakantieparken/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?