Nieuwe director-partner bij D/DOCK

0

Per 1 juli 2019 is Thomas van Leeuwen director-partner bij D/DOCK. Samen met Coen van Dijck en Francesco Messori vormt Van Leeuwen nu de directie.

Van Leeuwen is sinds 2013 werkzaam bij de internationale ontwerpstudio D/DOCK, daarvoor werkte hij bij Stevens Van Dijck en bij ING Real Estate (nu CBRE Global Investors). Van Leeuwen ziet veel kansen in het samenbrengen van ontwerp en vastgoed. “Ik geloof in de extra waarde die ontstaat door architecten en ontwikkelaars onder één dak intensief te laten samenwerken. Juist bij collega’s onder elkaar zie je de waarde ontstaan”.

“De meeste gebouwen zijn plekken waar mensen samenkomen. Of je nu praat over kantoren, hotels, ziekenhuizen, scholen, woningen, winkelcentra of stedenbouw; uiteindelijk wil je een plek maken waar de mens zich prettig voelt. En dat betekent grensoverschrijdend werken, omdat je vanuit het perspectief van zowel gebruiker als eigenaar moet denken.”

Coen van Dijck, CEO van D/DOCK, ziet deze uitbreiding als een logische stap voor de studio. “We zien dat gebouweigenaren steeds meer inhoudelijk betrokken zijn met wat hun huurders doen en willen. De kracht van onze studio is dat we beide werelden door en door kennen. Thomas speelt hier dankzij zijn ervaring en achtergrond een belangrijke verbindende rol in.”

Op dit moment is D/DOCK actief als ontwerper en gedelegeerd ontwikkelaar. Op termijn wil D/DOCK ook risicodragend gaan ontwikkelen, met de focus op, zoals D/DOCK het zelf noemt, Impact Development.

Impact Development is een nieuwe vorm van project- en gebiedsontwikkeling waarbij het sociale en/of ecologische resultaat, de “impact”, bovenaan staat, zonder het financiële resultaat uit het oog te verliezen. “Veel beleggers zijn nu bezig met het zogenaamde ESG-rendement (environmental, social, governance), waarbij het niet-financiële resultaat ook wordt meegenomen in de benchmarks. Vanwege met name de meetbaarheid zijn hier best wat sceptische geluiden over, maar wij zien dit als een fantastische vooruitgang. Dit betekent namelijk dat sociale en ecologische rendementen uiteindelijk ook meetbare factoren kunnen worden in de boardrooms van vastgoedpartijen.” D/DOCK is nu bezig met een tiental concepten en projecten waarbij een volgende stap wordt gezet. Deze projecten hebben als gemene deler: een positief verschil te maken: Impact Development.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?