Heembouw levert wooncomplex De President in Den Haag op

0

Afgelopen weken zijn de appartementen in nieuwbouwproject de President in Den Haag opgeleverd. De President bestaat uit 133 vrije sector huurappartementen en 24 koopappartementen. Klunder architecten maakte het ontwerp.

Op de plek waar eerder twee verouderde leegstaande kantoorpanden stonden, heeft Heembouw Wonen, samen met Zeilstra beheer en Mahler Vastgoed, wooncomplex De President met een twee-laagse ondergrondse parkeergarage ontwikkeld en gerealiseerd. Dit gebeurde in opdracht van de ontwikkelcombinatie Conradstaete. Na een sloop- en bouwperiode van circa 2 jaar zijn donderdag 20 juni de 133 huurappartementen opgeleverd aan Pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN en werden afgelopen week de eerste sleutels van de 24 koopappartementen aan de bewoners overhandigd.

Innovatieve tunnelgietbouw
Voor de bouw van het complex is gekozen voor tunnelgietbouw met een beuk van 10 meter overspanning, waardoor in één arbeidsgang twee woningen konden worden overspannen. Een unieke situatie, want dat is in Nederland niet eerder gebeurd. Door deze grootte van de tunnel werd er niet alleen sneller gewerkt, maar is er ook meer indelingsvrijheid gecreëerd.

Op de leegstaande kantoorpanden zat het gevelkunstwerk ‘Natuur en Techniek’. Deze is tijdens het slopen in oktober 2017 voorzichtig van het gebouw gedemonteerd. Het oude kunstwerk is in april weer teruggeplaatst aan de nieuwe gevel.

De President is onderdeel van de herontwikkeling van het verouderde kantorengebied aan het Haagse Verhulstplein.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?