Retail Estates koopt retailparken Breda, Naaldwijk en Zaandam

0

Retail Estates N.V. heeft onlangs drie grote Nederlandse retailparken aangekocht, in Breda, Naaldwijk en Zaandam. De parken hebben een totale oppervlakte van circa 75.000 m² en werden verkocht door ShoppingParks N.V., een beleggingsproduct van Freeland Partners.

De retailportefeuille bestaat uit 56 winkels, die 100% verhuurd zijn. Het is een uitbreiding van de vastgoedportefeuille die Retail Estates al bezit in ons land. Eerder verwierf de Belgische belegger al retailparken in o.a. Heerlen, Zwolle, Cruquius, Spijkenisse, Apeldoorn, Middelburg, Veenendaal, Roosendaal en Alphen aan de Rijn. In totaal heeft Retail Estates nu 218 retail units op 13 locaties in Nederland.

Léon Overhorst, Senior Director bij CBRE: “We zien duidelijk een toenemende interesse in retailparken, vooral als deze een dominante positie hebben in de regio, er sprake is van een sterke huurdersmix en de parkeersituatie optimaal is. Dergelijke parken hebben al zeer lange tijd een hoge bezettingsgraad laten zien, evenals stijgende huurprijzen. Daarmee is het een gewild beleggingsproduct. Mooi om te zien dat deze drie parken eigendom blijven van een echte ‘retailparkspecialist’.”

CBRE trad op als adviseur van verkoper ShoppingParks N.V. Houthoff verleende juridische ondersteuning aan de verkoper. Van Doorne begeleidde namens de koper de transactie op juridisch gebied.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?