Bijzonder, uitdagend en complex; Dura Vermeer bereikt hoogste punt nieuwbouw AFAS

0

Wat begon als een groot grasveld, tegenover het kantoor van AFAS Software, is uitgegroeid tot het hoogste punt van de toonaangevende nieuwbouw van het AFAS Experience Center. En dat werd woensdag 26 juni gevierd door AFAS, Dura Vermeer Bouw Hengelo en haar partners.

Het draait allemaal om beleving
Wanneer men Leusden inrijdt zijn het de groengele kranen en de grote stalen koepel die in het oog springen. Het is een bijzonder ontwerp, de nieuwbouw van het AFAS Experience Center. Uiteindelijk draait alles in het nieuwe gebouw straks om beleving, maar de bouw is al een beleving op zich. Een ontwerp wat behoorlijke uitdagingen voor de uitvoering met zich meebrengt, zowel organisatorisch als technisch. Het bundelen van kennis en uitgedachte risicobeheersing zorgen doorlopend voor grip op deze complexe opgave.

Koert Terhürne, directeur van de ontwikkelende bouwer: “Wat begon bij de vraag ‘hoe gaan we dit maken?’ is dankzij doordachte keuzes, veel ervaring en nauwe samenwerking uitgegroeid tot het hoogste punt van dit toonaangevende project, wat we vandaag samen mochten vieren. Wat is het gaaf dat we met het team en onze partners zo’n bijzonder gebouw mogen en kúnnen maken!”

Een complexe bouw
De bouw is complex door de grote variëteit aan functies, vormen, maten en verschillende elementen, met grote gedraaide trappen, een theaterkoepel en een gigantische parkeergarage met verschillende lagen. Het wordt een toonaangevend complex met kantoren met 750 werkplekken, een professioneel theater voor ruim 800 bezoekers, een sportruimte, restaurant, een ondergrondse parkeergarage met zo’n 800 plaatsen en een buitenruimte met uitzichtheuvel.

BIM essentieel voor oplossingen
Essentieel voor dit project is het BIM-model, dat door alle betrokken partijen te gebruiken is en waar integrale oplossingen in uitgedacht worden. Echt samen ontwikkelen en bouwen, met korte lijnen tussen de partijen, zorgt voor passende, praktische, technische oplossingen voor elk constructiedeel. Belangrijke partners zijn de coördinerend constructeur Lucassen bouwconstructies en uitwerkend architect LKSVDD-architecten. Het ontwerp is van Steef van der Veldt, in samenwerking met Just Architects als architectenbureau en Pieters Bouwtechniek als hoofdconstructeur.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?