Groen licht voor openbare fietsenstalling in kelder House Modernes

0

De gemeente Utrecht is akkoord met het plan van Syntrus Achmea om een openbare fietsenstalling te realiseren in het vernieuwde mixed use gebouw House Modernes (voorheen De Planeet). De gemeentelijke stalling met 900 plaatsen gaat begin 2021 open.

Met de opening van deze stalling en die onder het oude postkantoor op de Neude met 700 plekken in 2020, groeit het aantal fietsparkeerplaatsen langs de fietsroute Vredenburg-Neude-Janskerkhof met ruim 40 procent tot circa 3.700 plaatsen. Dat past in de ambitie van de gemeente om de komende jaren de fietsenstallingen aan de randen van het voetgangersgebied sterk uit te breiden. Zo blijft de binnenstad goed bereikbaar en krijgt de voetganger de ruimte, met zo min mogelijk op straat geparkeerde fietsen.

Syntrus Achmea kondigde eind vorig jaar een ingrijpende renovatie en verduurzaming aan van het complex, waarbij de gevel in oude glorie wordt hersteld. De werkzaamheden beginnen naar verwachting in oktober van dit jaar. De oplevering staat eind 2020 gepland.

De begane grond en de eerste verdieping van House Modernes houden een winkelfunctie. Desgewenst worden deze winkels dubbel hoog. Consumenten kunnen dan tijdens het winkelen op het balkon (1e verdieping) een kopje koffie drinken. Op de tweede tot en met de zesde verdieping komt in totaal 7.370 m2 kantoor- en vergaderruimtes, die flexibel zullen worden verhuurd.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?