Pensioenfonds voor Verloskundigen kiest voor zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea

0

Het Pensioenfonds voor Verloskundigen (SPV) gaat beleggen in zorgvastgoed via het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) van Syntrus Achmea. Daarmee neemt het totaal aantal institutionele beleggers in het zorgvastgoedfonds toe tot veertien.

“Zoals iedereen zal begrijpen is zorgvastgoed helemaal in het belang van verloskundigen”, zegt voorzitter Marlies Bartels van SPV. “Vandaar dat ons pensioenfonds er graag in belegt. SPV heeft zich goed in de zorgvastgoedmarkt verdiept en heeft alle vertrouwen met dit commitment aan het ADHCPF een meerwaarde aan onze portefeuille toe te voegen, zowel in financieel als in maatschappelijk opzicht.” SPV heeft een belegd vermogen van ruim 360 miljoen euro en verzorgt de pensioenen voor circa 4000 deelnemers.

“Het mandaat van het Pensioenfonds voor Verloskundigen bewijst het vertrouwen van institutionele beleggers in zorgvastgoed als asset class en in de strategie van ons zorgvastgoedfonds in het bijzonder”, zegt Philip Hosman, director Investor Relations bij Syntrus Achmea. “Zorgvastgoed is bij uitstek een beleggingscategorie waarin beleggers impact kunnen realiseren door het combineren van een goed financieel en maatschappelijk rendement.”

Eerder dit jaar ontving het ADHCPF al een mandaat van 62 miljoen euro van Achmea. De portefeuille omvat momenteel 421 miljoen euro (inclusief pijplijn). Het fonds, vorig jaar in de toonaangevende GRESB-benchmark uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld, wil de komende jaren groeien naar een omvang van ten minste 800 miljoen euro.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?