Met deze 3 werkplekfactoren win je de strijd om talent in Europa, volgens Savills

0

Volgens het laatste What Workers Want onderzoeksrapport van Savills in Europa, spelen de volgende drie werkplekfactoren een cruciale rol in het aantrekken én behouden van talent:
• Reistijd woon-werkverkeer
• Technologie in de werkomgeving
• Aanwezigheid van concentratiewerkplekken

Jeremy Bates, EMEA Head of Occupational Markets bij Savills, zegt: “Het gunstige werkgelegenheidsperspectief in Europa heeft een grote invloed op de vastgoedmarkt. Aangezien de kantoorlocatie éen van de belangrijkste factoren is in de strijd om talent, zien we dat de leegstandspercentages in de Europese CBD’s recorddieptepunten bereiken, met stijgende huurprijzen als gevolg. Om continuïteit te waarborgen, wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om hun huisvesting strategisch en lang voordat het huidige huurcontract afloopt, te plannen.”

Reistijd als onderscheidend vermogen
Savills heeft in haar onderzoek enquêteresultaten van 11.000 Europese kantoormedewerkers geanalyseerd, de data werd verzameld door YouGov. Van de respondenten gaf 86% aan de reistijd het belangrijkst te vinden. Uit de analyse naar het woon-werkverkeer blijkt tevens dat 44% van de respondenten in Europa meer dan anderhalf uur reist om op kantoor te komen en dat maar liefst 60% niet meer dan een kwartier wil toevoegen aan de huidige reistijd (heen en terug) voor een ideale werkomgeving. Ook de reiskosten werden gezien als belangrijke en dus onderscheidende factor. Het rapport concludeert verder dat wanneer werknemers minder dan 15 minuten hoeven te reizen naar kantoor, de kans halveert dat ze veranderen van werkgever in de aankomende tien jaar.

Technologie is key
In de snel evoluerende digitale economie, waarin technologie steeds belangrijker wordt, is het niet verwonderlijk dat Wifi kwaliteit door werknemers als tweede belangrijkste factor (83%) is gewaardeerd.

De ideale werkomgeving biedt keuze
Uit het Savills What Workers Want rapport blijkt tevens dat werknemers in heel Europa zich productief willen voelen in de werkomgeving en het belangrijk vinden dat er concentratieplekken aanwezig zijn.

Els van Bronckhorst, Head of Occupier Services bij Savills in Nederland: “Het is belangrijk om werknemers centraal te stellen in het ontwerp van je werkomgeving. Uit onze ervaring blijkt dat wanneer bedrijven een diversiteit aan werkplekken aanbieden, waarbij de medewerker zelf een ideale werkomgeving kan kiezen, dit een positief effect heeft op het welzijn en productiviteit van medewerkers.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?