Heembouw levert nieuwe duurzame huisvesting LEMO in Haarlem op

0

Woensdag 12 juni is de nieuwe huisvesting van LEMO Benelux op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem feestelijk opgeleverd. Heembouw realiseerde het nieuwe bedrijfspand van LEMO, dat bestaat uit een hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m²) en een bedrijfshal (580 m²). Habeon Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, maakte het ontwerp, met veel oog voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.

LEMO Benelux is onderdeel van de internationale LEMO Group SA en assembleert en distribueert hoogwaardige connectoren, gereedschappen en kabels. Het bedrijf maakt een sterke groei door. Op de nieuwe locatie op de Noordkop van de Waarderpolder worden assemblage, kantoor en magazijn in één pand samengebracht. Hier kan verdere groei van de organisatie opgevangen worden.

In het ontwerp van Habeon Architecten staat comfort en een prettige werkomgeving voor het personeel voorop. Zo is het hoogwaardige klimaatsysteem in de kantooromgeving ook toegepast in de assemblage- en de bedrijfshal. Verder kenmerkt het ontwerp zich door veel ruimte voor daglicht en uitzicht bij zowel het kantoor als de bedrijfshal.

Ook is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is het gebouw gasloos, voorzien van PV panelen en heeft het een mossedumdak. Alle duurzaamheidsmaatregelen samen zorgen voor een GPR-score van 8,5.

LEMO zal het pand medio september in gebruik nemen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?