The Hague Tech verhuist naar Soza – het innovatieve hart van Den Haag

0

MRP Development en VORM Ontwikkeling verwelkomen vandaag The Hague Tech in SoZa, het innovatieve hart van Den Haag in het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken bij station Laan van NOI.

Den Haag is in de top 5 snelst groeiende Tech hubs van Europa. The Hague Tech, de grootste tech community van Den Haag, markeert deze ontwikkeling. De komende jaren wil de Gemeente Den Haag het gebied rondom station Laan van NOI een extra impuls geven en nog meer tech-talent trekken naar de IT & Security Hub van Den Haag. Het voormalige ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, eigendom van MRP SoZa B.V., huisvest inmiddels tal van jonge ondernemers, de investeringsmaatschappij VenturesOne en nu ook The Hague Tech.

Jac Huijsmans (MRP Development) en John Monden (VORM Ontwikkeling) geven aan dat The Hague Tech past binnen het Tech ecosysteem wat de ontwikkelingscombinatie voor ogen heeft. “Deze plek pal, naast het kantorengebied Beatrixkwartier én station Laan van NOI, zien wij als een belangrijke mobiliteits- en Tech hub in Den Haag. Door een gezonde mix van jonge bedrijven met reeds gevestigde bedrijven in de directe nabijheid verwachten wij hiermee het vestigingsklimaat voor bedrijven in Den Haag verder te versterken”.

Wethouder Onderwijs, Kenniseconomie & Internationaal Saskia Bruines opent vandaag de nieuwe locatie van The Hague Tech en geeft het startschot voor de Hackathon for Peace Justice and Security . De Hackaton vindt dit weekend plaats op 14, 15 en 16 juni en wordt door The Hague tech in samenwerking met de Gemeente Den Haag georganiseerd op de nieuwe locatie van The Hague Tech. Het evenement waar 200 techtalenten op het gebied van kunstmatige intelligentie, big data en blockchain uitgedaagd worden om tech oplossingen te ontwikkelen in de strijd tegen humanitaire rampen, fake news en armoede. Ze gaan onder andere aan de slag met challenges van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, het Rode Kruis en de Europese Commissie.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?