VORM Holding B.V. neemt Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk B.V. over

0

VORM Holding B.V. uit Papendrecht heeft op 3 juni 2019 Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk B.V. uit IJsselstein overgenomen. Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk B.V. is in 1980 opgericht door Kees en Lenie van Rooijen en is gevestigd in IJsselstein. De onderneming is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van gevels inclusief alle bijbehorende werkzaamheden, zoals steigerwerk, stelwerk, voegwerk en lijmwerk.

De onderneming voert voor een vaste groep opdrachtgevers aansprekende projecten uit op het gebied van woning- en utiliteitsbouw, onderhoud en renovatie. De opdrachtgevers van Van Rooijen-Balk bestaan voornamelijk uit (middel)grote bouwbedrijven, veelal familiebedrijven, die doorgaans al jaren naar tevredenheid een beroep doen op de expertise van de onderneming. Van Rooijen-Balk onderscheidt zich van andere partijen door haar vakmanschap, flexibiliteit, probleemoplossend vermogen en aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu. Hierdoor heeft Van Rooijen-Balk zich ontwikkeld tot een gerenommeerde speler met een goede reputatie. Als één van de weinige ondernemingen in de branche heeft Van Rooijen-Balk de kredietcrisis goed doorstaan. De onderneming beschikt over goed opgeleide en ervaren vakmensen. Van Rooijen-Balk heeft ongeveer 100 vaste medewerkers in dienst. Daarnaast heeft Van Rooijen-Balk een groot netwerk aan (zelfstandige) specialisten, die op de projecten worden ingezet. Gemiddeld bedraagt de inhuur circa 125 – 175 medewerkers.

Proces
Reeds sinds maart 2018 zijn de eigenaren, Kees en Lenie van Rooijen, met VORM Holding B.V. in onderhandeling over de verkoop van de onderneming. Kees en Lenie naderen de pensioengerechtigde leeftijd en hebben geen kinderen of medewerkers die voor opvolging in het bedrijf kunnen zorgen.

Toekomst
Voor VORM Holding B.V. past deze overname in haar gedachte over ketenintegratie, waarbij door een nauwere samenwerking in de bouwketen efficiencyvoordelen behaald worden, faalkosten worden verminderd en onnodige overheadkosten geëlimineerd worden.

Van Rooijen-Balk zal een afzonderlijke plaats binnen VORM Holding B.V. krijgen en houden. Het kantoor, de werkplaats en de materieel­dienst blijven in IJsselstein. De bedrijfsleiding en administratie zullen daar zelfstandig gevoerd worden. Het huidige beleid zal gecontinueerd worden, waarbij voortzetting van de huidige samenwerking met opdrachtgevers, onderaannemers, ZZP-ers en leveranciers van belang is.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?