Altera ontvangt BREEAM certificaten voor volledige winkelportefeuille

0
  • Eerste retailportefeuille-certificering van deze omvang ooit in Nederland
  • Dutch Green Building Council reikt ‘verduurzamingswaaier’ uit met 94 certificaten voor 671 winkels met een totale omvang van ruim 200.000 m²

Altera ontving op vastgoedbeurs PROVADA een zogenoemde ‘verduurzamingswaaier’ met daarin 94 afzonderlijke BREEAM -NLIn-Use certificaten voor de verduurzaming van de volledige retailportefeuille. De retailportefeuille omvat 671 afzonderlijke winkelunits met een totaal oppervlak van meer dan 200.000 m2.

Erwin Wessels, CIO/COO van Altera, nam de certificaten in ontvangst van Annemarie van Doorn, directeur van het Dutch Green Building Council (DGBC), de landelijke organisatie voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. BREEAM-NL In-Use is de meest gebruikte vastgoed verduurzamingsstandaard in Europa. Altera is hiermee de eerste in Nederland die zoveel winkels in één keer heeft laten certificeren. De certificering is de afgelopen maanden begeleid door vastgoedadviseur Colliers Nederland.

Erwin Wessels, directeur portefeuillemanagement Altera: “Uiteraard zijn wij enorm trots om de eerste in Nederland te zijn die in deze omvang een verduurzamingsopgave uitvoert. In onze totale beleggingsstrategie, of het nu om wonen, winkelen of werken gaat, is duurzaamheid een strategische prioriteit. Onze portefeuilles voldoen nu al in hoge mate aan de actuele duurzaamheidseisen. Maar we willen continu blijven verbeteren; met de certificering van onze volledige winkelportefeuille laten we zien dat strategie bij ons geen papieren ambitie blijft maar daadwerkelijk wordt vertaald naar actie. De BREEAM-NL In-Use certificering heeft op een meetbare manier inzichtelijk gemaakt waar we nu exact staan met de verduurzaming van ons vastgoed en waar we nog kunnen verbeteren. Dat is in het belang van de retailers die bij ons huren, van de aandeelhouders voor wie wij investeren en zeker ook van de samenleving tegenover wie wij een grote verantwoordelijkheid hebben op het gebied van gezonde en leefbare omgevingen.”

Annemarie van Doorn, directeur DGBC: ”Het is fantastisch dat Altera deze stap heeft gezet en de markt laat zien dat schaalvergroting haalbaar en realiseerbaar is. Als vastgoedbelegger laat Altera zien dat het voortouw nemen een kwestie is van keuzes maken en doen. Dit is in het belang van iedereen en vooral ook in het belang van Altera zelf. Het geeft zeer waardevolle inzichten in de duurzaamheidprestaties van gebouwen en wat er nodig is om ook naar de toekomst toe weer nieuwe stappen te kunnen zetten.”

De totale vastgoedportefeuille van Altera – woningen, winkels en bedrijfsruimte – voldoet aan alle actuele duurzaamheidseisen. Dit blijkt onder meer uit de score van Altera in de duurzaamheidsbenchmark van GRESB waarbinnen de belegger met alle sectoren de Green Star-status heeft die staat voor meetbaarheid en concrete implementatie van duurzaamheid in de vastgoedportefeuille.

Bron.

Share.

Comments are closed.