Wervelende PROVADA heeft toekomst

0

De 15e PROVADA gaat de boeken in als een wervelende editie. Niet alleen vanwege het recordaantal bezoekers, maar zeker ook de ambitieuze vertegenwoordiging van standhouders, de inspirerende bijeenkomsten en innovatieve startups op PROVADA FUTURE. Volgend jaar vindt de vastgoedbeurs twee weken later plaats, op 16, 17 en 18 juni.

In grootte is PROVADA de tweede vastgoedbeurs van Europa. Dat werd geïllustreerd door alweer een bezoekersrecords. In de afgelopen drie dagen bezochten maar liefst 26.276 liefhebbers de RAI. De toekomst lijkt ook verzekerd, met veel nieuwe contracten met trouwe standhouders én zicht op een nog grotere beursvloer.

De Nederlandse tech startup UC360 heeft de PropTech Award 2019 gewonnen. Van 20 nieuwe innovatieve, vastgoed gerelateerde bedrijven kregen zij de meeste stemmen van sprekers en publiek op PROVADA. Eerder waren de 20 al geselecteerd uit 53 inzendingen; zij mochten zich drie dagen lang profileren op de beurs. UC360 is het eerste bedrijf ter wereld dat virtual reality tours aanbiedt voor vastgoedobjecten.

Nederland is één metropool. Dat was, kort gezegd, het pleidooi van Jeroen Lokerse (managing partner Cushman&Wakefield). “We moeten groot denken, Nederland is één metropool. Dát is de toekomst.” Hij had deskundigen uitgenodigd om zijn stelligheid te betwisten, maar men was het vooral eens met hem. Sterker nog: Eigenlijk zijn we een natuurlijk geheel met Vlaanderen en het Duitse Nordrhein Westfalen. Op dat schaalniveau kunnen we ons meten met de wereldwijde top van economische regio’s. Lokerse smulde van die ambitie.

Voor het eerst trekt een troep vastgoedstudenten georganiseerd over de beursvloer. Een idee van NEVAP (Nederlands Vastgoedexploitatie Platform), van harte ondersteund door PROVADA. Want: De jeugd heeft de toekomst. En als het op de beurs dagenlang over innovatie gaat, mogen millennials niet ontbreken. Dus hield NEPOM-voorzitter Desiree Uitzetter een enthousiast betoog voor het vakgebied: “belangrijk en urgent werk, waarvoor we veel mensen nodig hebben.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?