Q-Park opent vijftiende parkeergarage in Rotterdam

0

Vandaag opent Q-Park Fenix haar deuren. De 225 parkeerplaatsen tellende parkeergarage is de vijftiende van Q-Park in Rotterdam en de vierde in het gebied Katendrecht – Kop van Zuid. Binnen afzienbare tijd komt daar nog een locatie bij wanneer Q-Park Bay House in het Rijnhaven District open gaat.

“Rotterdam maakt een ongekende ontwikkeling door”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Katendrecht groeide de afgelopen jaren uit naar een hotspot en gewilde woonomgeving. Met ‘Quality in Parking’ als onze slogan, zijn we bijzonder trots aan die transformatie bij te dragen.”

San Francisco
Met Q-Park Maastoren, Q-Park De Rotterdam en Q-Park Boston & Seattle is Q-Park al goed vertegenwoordigd in het gebied Katendrecht – Kop van Zuid. Hier wordt Q-Park Fenix, onderdeel van de Fenixloodsen, nu aan toegevoegd. Deze loodsen begonnen hun leven als de San Francisco-loodsen van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd en in 1947 verwoestte een brand het middendeel van de loodsen, maar als een feniks rezen de loodsen steeds opnieuw uit hun as.

Theater en circus
De Fenixloodsen worden inmiddels door Heijmans herontwikkeld tot een prachtig woongebouw. Daarnaast vind je er ruimte voor bijzondere winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden en zijn de Hogeschool voor de kunsten Codarts, het theater Walhalla, de Fenix Food Factory en circus Rotjeknor er gevestigd. Zo ontstaat er een aantrekkelijk en bruisend Fenixplein tussen de Rijnhavenbrug en het Deliplein.

Contactloos betalen
Bij zo’n omgeving en gebouw hoort vanzelfsprekend een parkeergarage die van alle gemakken voorzien is. Zo kun je bijvoorbeeld bij Q-Park Fenix afrekenen zonder langs de betaalautomaat te gaan, door bij in- en uitrijden de betaalpas tegen de terminal te houden. Ook zijn er diverse aantrekkelijke abonnementen beschikbaar voor bewoners en bezoekers.

Het parkeertarief bedraagt 1 euro per achttien minuten, met een maximum van 25 euro per dag.

Over Q-Park
Q-Park is met ongeveer 1.650 medewerkers één van de grootste Europese parkeerdienstverleners, met sterke marktposities in ruim honderd steden in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Denemarken. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 475.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 2.600 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan.

Q-Park Nederland telt 332 parkeerfaciliteiten, waaronder 54 P+R-terreinen en 118 stallinggarages.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?