OMA kiest voor Rotterdam

0

Het befaamde architecten en stedenbouwkundig bureau Office for Metropolitan Architecture, afgekort OMA, heeft bij de herhuisvesting van haar hoofdkantoor weer voor Rotterdam gekozen. OMA heeft tevens kantoren in de steden New York, Hong Kong, Beijing, Dubai en Sydney.

OMA heeft besloten om zich langjarig te vestigen in kantoorgebouw The Core aan het Weena – Zuid in het Central Business District van Rotterdam. Wederom een ontwerp van architect Huig Maaskant zoals de huidige locatie van het hoofdkantoor van OMA, kantoorgebouw Katshoek gelegen aan de Heer Bokelweg in Rotterdam.

The Core aan het Weena – Zuid kenmerkt zich met de langgerekte gevellijnen en de grootschaligheid. OMA heeft nadrukkelijke eisen gesteld aan de herhuisvesting van haar hoofdkantoor, waarbij uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer, grote vloervelden en snelle verbindingen met diverse luchthavens van doorslaggevend belang waren. OMA heeft circa 4.000 m² kantoorruimte gehuurd.

Internationaal adviseur Cushman & Wakefield bracht de transactie in collegiale samenwerking met De Mik tot stand namens Weena Real Estate S.a.r.l. De verhuur van The Core is in handen van Cushman & Wakefield, De Mik en CBRE. JLL is Property Manager.

OMA werd geadviseerd door BRiQ real estate, specialist op het gebied van commercieel vastgoed. Vanuit de kantoren in Rotterdam en Den Haag biedt BRiQ strategisch advies en begeleiding bij aan- en verhuur, beleggingen, asset management, taxaties en research & consulting.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?