De Planeet in Utrecht krijgt nieuwe naam: House Modernes

0

Het winkel- en kantoorcomplex De Planeet in het centrum van Utrecht krijgt een nieuwe naam: House Modernes. De naam verwijst naar het iconische warenhuis Galeries Modernes, dat tot 1981 op de locatie was gevestigd. Dat heeft eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance vanmiddag bekendgemaakt op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

Syntrus Achmea kondigde eind vorig jaar een ingrijpende renovatie en verduurzaming aan van het complex, waarbij de gevel in oude glorie wordt hersteld. De werkzaamheden beginnen naar verwachting in oktober van dit jaar. De oplevering staat eind 2020 gepland.

De begane grond en de eerste verdieping van House Modernes houden een winkelfunctie. Desgewenst worden deze winkels dubbel hoog. Consumenten kunnen dan tijdens het winkelen op het balkon (1e verdieping) een kopje koffie drinken. Op de tweede tot en met de zesde verdieping komt in totaal 7.370 m2 kantoor- en vergaderruimtes, die flexibel zullen worden verhuurd. In de dubbele kelder is ruimte voor een openbare fietsenstalling, horeca en retail.

“Wij geloven sterk in gebouwen die meerdere functies verenigen, met name in de binnensteden”, zegt Walther van Leeuwe, hoofd (Her)ontwikkeling en Transformatie bij Syntrus Achmea. “Met winkelen, werken en recreëren past House Modernes helemaal in die filosofie. En mocht de openbare fietsenstalling worden gerealiseerd, dan leveren we ook een bijdrage aan meer duurzame mobiliteit in Utrecht.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?