Camelot en NBU starten bouw van 285 sociale huurwoningen “Towercampus Pauwmolen” in Delft

0

Camelot en NBU starten bouw van 285 sociale huurwoningen “Towercampus Pauwmolen” in Delft

Op steenworp afstand van TU Delft realiseert Camelot nieuwbouwproject Towercampus Pauwmolen. Een woontoren met 285 gemeubileerde studio’s voor jongeren en studenten. Een welkome aanvulling voor de gemeente Delft waar een gebrek is aan betaalbare woonruimte voor deze doelgroep. NBU uit Etten Leur is geselecteerd als uitvoerende partij. In het verleden hebben partijen ook al samengewerkt aan de transformatie van Campus 015 in Delft, het voormalig TNO gebouw.

15.000 m² vloeroppervlak: 285 gemeubileerde studio’s
Het nieuwbouwproject Pauwmolen heeft een bruto vloeroppervlakte van bijna 15.000 m². In de woontoren komen 143 zelfstandige studio’s voor studenten. In de voorbouw, die 5 woonlagen hoog is, komen 142 appartementen voor jongeren. Deze zijn geschikt voor 1 à 2-persoonhuishoudens. Het parkeren wordt grotendeels voorzien in een ondergrondse parkeergarage. Verder komen er een wasserette en een beheerkantoor voor de complexbeheerder. De binnentuin en het omliggende perceel zullen verder landschappelijk worden ingericht

Bijdrage aan realisatie betaalbare huisvesting
Camelot Real Estate heeft het project van Timpaan in 2018 overgenomen en verder opgepakt. Na realisatie zal Camelot de woningen in belegging nemen en exploiteren. Joost van Gestel, CEO van Camelot zegt verheugd te zijn dit project te kunnen toevoegen aan haar woningportefeuille. “Deze 285 sociale huurwoningen voor jongeren en studenten passen goed bij onze doelstelling om betaalbare micro-livings in de grotere steden te ontwikkelen. Wij merken dat hier enorme behoefte aan is. De oplevering en verhuur staat gepland voor 4e kwartaal 2021”.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?