Vijftiende PROVADA voortvarend van start

0

De 15e editie van vastgoedbeurs PROVADA begon dinsdag met bemoedigende woorden van VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer: “Nederland staat er geweldig voor en ook de vastgoedmarkt bloeit. Maar we moeten wel plannen maken om de groei te kanaliseren.” En dat is precies het idee van PROVADA: een platform dat vastgoedpartijen verbindt en inspireert in een snel veranderende wereld. Op de eerste van drie beursdagen werden maar liefst 7848 bezoekers ontvangen in de RAI Amsterdam.

De 15e PROVADA is de eerste met Peter Schreuter officieel aan het roer. Dit voorjaar nam hij de beurs over van ‘geestelijk vader’ Flip Kerkhoven. Onder de nieuwe eigenaar, die als commercieel directeur al jarenlang is verbonden aan de beurs, zal PROVADA zich nog meer ontwikkelen als innovatief platform. “Meer partijen van buitenaf zullen toetreden om de noodzakelijke vernieuwing in de branche te stimuleren,” zei Schreuter bij de officiële opening van ‘zijn’ eerste beurs.

Are you fit for the future, luidt het thema dit jaar. Dat kwam nadrukkelijk naar voren in diverse debatten vandaag. Bijvoorbeeld over de doorstroming op de woningmarkt.
Een gezinswoning voor 700 tot 950 euro per maand. Dáárover hebben we het als wordt gezegd dat de woningmarkt op slot zit. Zo ziet René Scherpenisse het, algemeen directeur van de Tilburgse woningcorporatie Tiwos.

In zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid mag de vastgoedmarkt er best een schepje bovenop doen. Dat zei Dick van Hal, directievoorzitter Bouwinvest en voorzitter IVBN, tijdens het Vastgoedcultuurdebat. “Hierin verwacht ik veel van datatechnologie; die kan ons echt helpen om duurzamer en slimmer met vastgoed om te gaan. We moeten meer doen dan de wet voorschrijft, leiderschap tonen. We willen een volwaardige gesprekspartner zijn van de overheid.”

Benieuwd of je fit bent voor de toekomst? De komende dagen biedt PROVADA een ongekend programma aan inspirerende bijeenkomsten en ontmoetingen. U bent tot en met donderdag 6 juni meer dan welkom in de RAI Amsterdam.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?