Woonhave koopt woningportefeuille van PATRIZIA

0

Woonhave heeft een woningportefeuille van 306 woningen gekocht van PATRIZIA. De transactie omvat 229 meergezinswoningen, 77 eengezinswoningen en 4 commerciële ruimten in 9 verschillende complexen, voornamelijk gelegen in de Randstad.

Bas Wilberts, Head of Alternative Investments bij Savills: “De huren van deze woningen vallen grotendeels in het sociale- en middensegment, en sluiten daarmee heel goed aan bij de huidige enorme vraag naar betaalbare woonruimte. Dankzij de stabiele macro-economische vooruitzichten en de stabiele huurstroom, is deze portefeuille uitermate geschikt voor langjarige exploitatie en daarmee een zeer interessante investering.”

Jasper Leydes, Head of Acquisitions van Woonhave: “Wij zijn bijzonder blij met deze uitbreiding van onze portefeuille en danken PATRIZIA voor het in ons gestelde vertrouwen waardoor het mogelijk is gebleken binnen enkele weken deze transactie te realiseren. Deze aankoop past bij onze doelstelling om onze portefeuille van huurwoningen verder uit te breiden en de woningen voor de lange termijn zorgvuldig in eigen beheer te blijven verhuren. Wij streven hierbij naar gestage groei van de portefeuille, met focus op bestaande woningen maar ook nieuw te bouwen woningen, bij voorkeur in de Randstad.”

Verkoper PATRIZIA werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch) en Loyens & Loeff (juridisch). Koper Woonhave werd geadviseerd door Hofstede (technisch) en Houthoff (juridisch).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?