Rasmala koopt te ontwikkelen DuPont gebouw op Leiden Bio Science Park

0

Rasmala Investment Bank (“Rasmala”) heeft nieuwbouwontwikkeling DuPont gekocht van Dura Vermeer. Het object wordt gebouwd op het Leiden Bio Science Park. De transactie omvat ca. 4001 m² laboratorium ruimte, ca. 2.587 m² kantoorruimte en 108 parkeerplaatsen. Het gebouw is langjarig verhuurd aan Genencor International B.V., een dochteronderneming van het Amerikaanse chemieconcern DuPont. De oplevering staat gepland in Q2 2020.

Naseer Aka, Head of Real Estate bij Rasmala: “We zijn verheugd met onze eerste transactie in Nederland door middel van een forward commitment. De aankoop van dit strategische object zorgt voor verdere diversificatie van onze Europese vastgoedportefeuille. We zullen onze vastgoedportefeuille wereldwijd blijven diversifiëren met het doel om waarde te creëren voor onze klanten.”

Peter Krop, Managing Director bij Dura Vermeer: “De verkoop van nieuwbouwontwikkeling DuPont markeert wederom een succesvol ‘Design & Built project’ van Dura Vermeer. Onze aanpak om de topspeler te zijn op het gebied van corporate vastgoedontwikkeling loont. Rasmala werkte heel overtuigend en professioneel aan deze deal. We feliciteren hen met deze iconische investering.”

Jordy Diepeveen, Director Investment bij Savills Nederland, licht toe: “De aankoop van het DuPont gebouw is de eerste investering van Rasmala in Nederland. Het Leiden Bio Science Park staat bekend als grootste biofarmaceutisch park van Nederland en behoort tot de top 5 science parken van Europa. De clustering van de farmaceutische bedrijven op deze locatie zal naar verwachting de positie van het Leiden Science Park in de toekomst verder versterken. We zijn daarom erg blij dat we deze locatie voor onze opdrachtgever hebben weten te bemachtigen.”

Koper Rasmala Investment Bank werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch) en DLA Piper. Savills is tevens aangesteld voor het beheer. Verkoper Dura Vermeer werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en AIM Advocaten.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?