EDGE Technologies verkoopt EDGE Amsterdam West aan Hana Alternative Asset Management

0

• De internationale investeringsmaatschappij Hana Alternative Asset Management heeft EDGE Amsterdam West aangekocht, een iconisch gebouw dat wordt herontwikkeld door EDGE Technologies.
• EDGE Amsterdam West zal een onmiskenbare rol spelen in de modernisering van Amsterdam-West en dient als hét voorbeeld voor slimme en gezonde kantoren.
• De verkoop van EDGE Amsterdam West is één van de meest omvangrijke transacties in een reeks innovatieve gebouwen die EDGE Technologies momenteel in Europa realiseert.

EDGE Technologies, specialist in technologisch innovatieve en duurzame kantoorgebouwen, heeft het 52.500 m² tellende EDGE Amsterdam West-gebouw verkocht aan de Koreaanse investeringsmaatschappij HAAM. De verkoop werd gefaciliteerd door de vermogensbeheerder Warburg-HIH Real Estate Invest. De huurders van het pand zijn Alliander, APG en Intertrust. Het iconische gebouw, dat uit de jaren zeventig dateert, wordt momenteel omgevormd tot een gebouw dat moet dienen als wereldvoorbeeld voor slimme en gezonde kantoren.

Een van de spectaculairste kenmerken van het 47.000 m² grote hoofdgebouw van EDGE Amsterdam West wordt het atrium – het kloppend hart van het gebouw. Dankzij de indrukwekkende glazen overkoepeling boven de binnenplaats profiteren de gemeenschappelijke ruimtes volop van natuurlijk zonlicht, terwijl het unieke karakter van het geherstructureerde kantoorgebouw wordt behouden. Het biophillic design, dat natuurlijke elementen in de kantooromgeving introduceert, tovert het atrium om in een ware oase te midden van de stad, waarin connectiviteit, creativiteit en welzijn alle ruimte krijgen. Een 5.500 m² groot aangrenzend pand zal ook herontwikkeld worden volgens dezelfde ontwerpprincipes als het hoofdgebouw. De kern en de buitenkant van het hoofdgebouw zullen in het voorjaar van 2021 al gereed zijn, het nabijgelegen gebouw volgt medio 2022. Op dit moment biedt het project nog zo’n 9.500 m² aan beschikbare huurruimte, met inbegrip van het aangrenzende pand, wat toekomstige huurders een mooie gelegenheid biedt om er een eigen stempel op te drukken.

“Het is een bijzondere uitdaging om te werken aan een gebouw dat door de jaren heen een icoon is geworden voor de stad én het te herontwikkelen tot een voorbeeld voor onze industrie. Ik vind het dan ook geweldig om te zien dat dit gebouw onderdeel zal uitmaken het indrukwekkende portfolio van HAAM.” Aldus Jan Hein Tiedema, Managing Director bij EDGE.

Technologie in de kern
Net als in andere EDGE-gebouwen, wordt ook in EDGE Amsterdam West intelligente technologie gecombineerd met een duurzaam ontwerp waarin de gebruiker centraal staat. Het technologische platform van EDGE geeft huurders de mogelijkheid om met een slimme app hun werkplek aan te passen aan hun wensen, bijvoorbeeld door het bijstellen van de verlichting en de temperatuur. Dit slimme platform maakt het ook mogelijk om de bezetting en energie-efficiëntie van het gebouw te monitoren en het Facility Management van actuele informatie te voorzien zodat het gebouw steeds zo efficiënt mogelijk kan worden benut.

Energiepositief na voltooiing
EDGE Amsterdam West is ontworpen door De Architecten Cie (voorheen Oyevaar, Stolle & van Gool), het architectenbureau dat het oorspronkelijke gebouw in de jaren zeventig ontwierp. Door gebruik te maken van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en innovatieve technologie, is EDGE Amsterdam West klaar voor de duurzaamheidscertificering BREEAM-NL Excellent. In elke fase van de herontwikkeling zijn circulaire principes toegepast en de behuizing van het gebouw is speciaal ontworpen om het energieverbruik tot een minimum te beperken. Bovendien zal het gebouw worden uitgerust met zonnepanelen op het dak en koude-warmteopslag onder de grond. Na de voltooiing zal het project volledig energiepositief zijn.

“Amsterdam stond bovenaan op onze prioriteitenlijst,” verklaarde Yoon Ho Kim, directeur van HAAM. “We waren dan ook ontzettend blij dat Warburg-HIH Invest EDGE Amsterdam West aan ons voorstelde. Dankzij de combinatie van lokale expertise en de betrokkenheid van het team is het gelukt om de transactie tot een goed einde te brengen.”

Partners en adviseurs
HAAM, de koper, werd juridisch bijgestaan door CMS Law. De technische en fiscale advisering werd verzorgd door respectievelijk CVO Group en KPMG Tax Advisory. EDGE werd begeleid door Loyens & Loeff, CBRE en PWC. AKD adviseerde EDGE over de technologische implementatie.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?