Syntrus Achmea gaat door met acht Intertoys-winkels

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft vandaag de huurovereenkomsten ondertekend met Green Swan, de nieuwe eigenaar van speelgoedketen Intertoys. Acht van de tien winkels in de portefeuille van Syntrus Achmea maken een doorstart. Twee locaties krijgen een andere invulling.

Boris van der Gijp, director Commercieel Vastgoed bij Syntrus Achmea, is blij met de komst van de Portugese keten: “Green Swan is een huurder die doorpakt. Direct na het faillissement van Intertoys zijn we met hen in onderhandeling getreden en zijn we snel tot overeenstemming gekomen. Op de beste locaties durven zij te kiezen voor lange termijn huurcontracten. Dit getuigt van geloof in eigen kunnen. Een en ander heeft een direct positief effect op de waardering van de winkelpanden.”

In Amsterdam, Barendrecht, Beek, Almere, Eindhoven, Oegstgeest, Papendrecht en Wateringen neemt Green Swan de locaties van Intertoys over. In de binnenstad Utrecht is de huur op verzoek van Syntrus Achmea zelf beëindigd. Naar verwachting zal daar dit jaar worden gestart met de verbouwing van het complex, waarin de winkel was gevestigd. In Soest is Syntrus Achmea in gesprek met andere potentiele huurders, om de exploitatie van de winkel over te nemen.

“De verhuur aan Green Swan is exemplarisch voor de markt”, zegt Van der Gijp. “We zien veel winkelconcepten die dringend aan een nieuwe impuls toe zijn. Een faillissement is een kans om nieuw elan in de winkels toe te voegen. Zonder uitzondering zien we daarbij dat de beste locaties nauwelijks geraakt worden door de faillissementen. Of er vindt een doorstart plaats, of andere retailers zien kansen voor het openen van een nieuwe winkel op een goede plek.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?