Syntrus Achmea ontvangt voor 177 miljoen euro nieuwe mandaten van moederbedrijf Achmea

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft nog eens drie mandaten ontvangen van moederbedrijf Achmea voor haar vastgoedbeleggingsfondsen. De mandaten hebben samen een waarde van 177 miljoen euro.

Vorig jaar kreeg Syntrus Achmea vanuit Achmea al een mandaat van 165 miljoen euro voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Dat mandaat wordt nu uitgebreid met 32 miljoen euro. Het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) en het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) hebben nieuwe mandaten ontvangen van respectievelijk 83 en 62 miljoen euro.

“Deze mandaten zijn een duidelijk bewijs dat Achmea volledig achter de koers staat die wij met onze vastgoedfondsen varen”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Met deze extra middelen kunnen we versneld uitvoering geven aan onze strategie, gericht op verdere groei en verduurzaming in kansrijke regio’s. Dat is voor alle participanten in de fondsen goed nieuws.”

Woningfonds ADRF heeft een portefeuille van 1,1 miljard euro, met een pijplijn van nog eens 300 miljoen euro. De focus ligt op middensegment huurwoningen in de Randstad, de Brabantse stedenrij en de regio Arnhem-Nijmegen. De overgrote meerderheid van de portefeuille (93 procent) heeft al een groen energielabel.

Retailfonds ADRPF heeft een omvang van 806 miljoen euro (inclusief pijplijn). Het fonds richt zich op A-locaties in de top van de winkelsteden en wijkcentra met een dominante positie. De portefeuille van zorgvastgoedfonds ADHCPF omvat 421 miljoen euro (inclusief pijplijn). Het fonds, vorig jaar uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld, wil de komende jaren groeien naar een omvang van ten minste 800 miljoen euro.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?