Meer sociale huurwoningen voor Stek in Hillegom

0

Woonstichting Stek heeft 208 woningen in Hillegom aan haar bezit toegevoegd. De appartementengebouwen ‘Bloemhof’ en ‘Maartensheem’ zijn overgenomen van Woonstichting De Key uit Amsterdam. “Dit is ook een manier om de beschikbaarheid van betaalbare sociale huurwoningen in Hillegom te vergroten.” zegt bestuurder van Stek Hans Al. De huurdersorganisaties en bewonerscommissies van beide partijen zijn actief betrokken en steunen deze aankoop.

Stek wil voldoende betaalbare sociale huurwoningen voor woningzoekenden in haar portefeuille. Dat gebeurt door zelf projecten te ontwikkelen en bouwen, maar ook via het kopen van bestaande woningen. Daarnaast sluit de aankoop van deze woningen aan bij een landelijke ontwikkeling waar woningcorporaties zoveel mogelijk focus op het eigen werkgebied hebben. Bij de aankoop is onder andere afgesproken, dat de huur van woningen bij nieuwe verhuur, niet boven de grens van sociale huur stijgt. In ieder geval voor een periode van 10 jaar en zoveel langer als nodig. Verder gaat Stek investeren in onderhoud om de kwaliteit van de woningen op het gewenste niveau te krijgen en te houden.

Instemming
De huurdersverenigingen van zowel De Key als Stek zijn actief betrokken. Daarnaast hebben de bewonerscommissies, raden van commissarissen en het Waarborgfonds Sociale Woningen (WSW) ingestemd met de verkoop. Alle bewoners zijn in een persoonlijke brief op de hoogte gesteld van de overgang en de praktische zaken die hierbij komen kijken.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?