Opening Etos luidt ingrijpende herontwikkeling winkelcentrum Het Stroink in Enschede in

0

Etos en WP Retail Invest sluiten nieuwe huurovereenkomst af.

Na een ingrijpende verbouwing is de Etos in winkelcentrum Het Stroink in Enschede op woensdag 20 maart jl. feestelijk heropend. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de voorbereiding op de feitelijke herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum. Hierbij wordt het winkelcentrum volledig gerenoveerd en verduurzaamd, krijgt het twee royale nieuwe hoofdentrees met rieten daken en zal het worden uitgebreid met een moderne Aldi van ruim 1.500 m2. De compleet vernieuwde Etos – ingericht volgens het meest recente Etos-concept – is de eerste winkel in Het Stroink waarin het nieuwe interieurontwerp voor het winkelcentrum is doorgevoerd.

Uniforme uitstraling
Wat aan de voorzijde van de Etos direct opvalt, is de nieuwe pui van antracietgrijs gemoffeld aluminium. “Deze vormgeving gaan we gefaseerd bij alle winkels toepassen zodat de passage een rustige en eenduidige uitstraling krijgt”, licht Roderik Lüschen van WP Retail Invest – eigenaar van het winkelcentrum – toe. “Alle puien worden verhoogd van 2,50 naar 2,80 meter en krijgen aan de bovenkant een strakke witte rand als reclamedrager. Het is de bedoeling dat bij alle winkels de naam straks in dezelfde letters op deze rand komt te staan. De passage zelf zal volledig worden vervangen en krijgt een nieuwe kapconstructie en nieuwe vloeren. Ter verbetering van de zichtlijnen maken we de nieuwe passsage bovendien breder.”

Nieuwe huurovereenkomst
Bij de verbouwing van de Etos – een deelproject dat feitelijk nog tot de voorbereidende activiteiten behoorde – is het vloeroppervlak van de winkel verkleind van 400 m² tot 275 m². Door de strakke rechthoekige vorm, de slimme indeling en het lichte interieur – volgens het meest recente Etos-concept – is de winkel heel overzichtelijk geworden. “Het is daarmee een échte aanwinst voor Het Stroink, dus we zijn blij dat we onlangs een nieuwe langjarige huurovereenkomst met Etos hebben kunnen afsluiten”, aldus Roderik Lüschen.

Volgende fase
Achter de schermen wordt ondertussen hard gewerkt aan de voorbereidingen van de volgende fasen van de verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden. “Na Pasen zal Primera – waarmee we eveneens een nieuwe langjarige huurovereenkomst hebben afgesloten – op haar vertrouwde locatie een volledig nieuwe winkel heropenen. De overige winkels in het winkelcentrum krijgen gefaseerd een nieuwe pui, wat de ondernemers direct de mogelijkheid geeft om hun winkelconcept aan te passen.”

Omvang project
De herontwikkeling van winkelcentrum Het Stroink omvat onder meer het:

  • uitbreiden van het winkeloppervlak van circa 4.200 m² tot 5.750 m²;
  • toevoegen van een tweede supermarkt (discounter Aldi – circa 1.500 m²);
  • versterken van de branchering en het verzorgingsgebied door vergroting van de variatie in het winkelaanbod voor dagelijkse boodschappen en versspecialiteiten;
  • verduurzamen en moderniseren van het gebouw (exterieur én interieur);
  • verbeteren van de zichtbaarheid van de entrees;
  • herinrichten van het openbaar gebied, oplossen van verkeersknelpunten;
  • verruimen van de parkeercapaciteit.
Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?