Blauwhoed wint tender Hoven II in Capelle aan den IJssel

0

‘Harmonie’ biedt ontspannen wonen bij het centrum.

Gemeente Capelle aan den IJssel en woningcorporatie Havensteder hebben gekozen voor het plan van projectontwikkelaar Blauwhoed voor de herontwikkeling van Hoven II. Harmonie, zoals het plan heet, wordt een eigentijdse, rustige en stedelijke woonbuurt met een hoge verblijfswaarde voor zowel bewoners als bezoekers. De huidige, gedateerde portiekwoningen maken plaats voor een duurzame wijk met divers woonaanbod en met ruimte voor groen en water, spelen, ontmoeting en werken. Harmonie zet hiermee de toon voor de nieuwe identiteit van het centrum van Capelle.

Lang en gelukkig wonen in Harmonie
“Harmonie wordt een buurt waarin bewoners zich zó thuis voelen dat ze er heel lang en gelukkig willen blijven wonen’, vertelt Ralph Muller, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed. “De wijk wordt zo opgebouwd dat er veel ruimte is voor ontmoeting. Zo leren de bewoners elkaar kennen en voelen ze zich ook verantwoordelijk voor elkaar en hun omgeving. Dat saamhorigheidsgevoel stimuleren we al vanaf begin af aan door middel van co-creatiesessies waarin toekomstige bewoners zélf kunnen bijdragen aan de totstandkoming van de wijk.”

Woonbuurt met kwaliteit en karakter
“Harmonie wordt een leefbare woonbuurt met kwaliteit en karakter, passend in het centrum van Capelle aan den IJssel”, aldus wethouder Dick van Sluis van de gemeente Capelle aan den IJssel. “Met ‘Harmonie’ maken we samen een gemengd woonprogramma voor Capellenaren, in verschillende segmenten. De bestaande verouderde flats worden gesloopt en deels gerenoveerd. Wat ervoor terug komt past bij de kwaliteitseisen van nu.”

Er komen appartementen in zowel de huur- als koopsector en diverse grondgebonden woningtypes. Van herenhuis tot stadswoning en bijzondere dekwoning. KOW Architecten heeft gezorgd voor een eigentijds ontwerp.

Openbare ruimte als verlengstuk van de woning
“De openbare ruimte, ontworpen door Rrog, is een verlengstuk van de woning”, legt Ralph Muller uit. “Hier spelen de kinderen en ontmoeten buurtbewoners elkaar. De auto is ‘te gast’ in de wijk. Parkeren gebeurt uit het zicht. Het water in de wijk zorgt voor een aantrekkelijke woonomgeving. Tegelijkertijd is het functioneel voor hemelwateropslag en irrigatie bij droogte. ”

Buurtcoördinator handhaaft leefbaarheid in sloopfase
Om Harmonie werkelijkheid te maken, worden tien van de twaalf huidige portiekblokken met in totaal 360 woningen, gesloopt. Hiervoor komen 200 nieuwe huur- en koopwoningen in de plaats. Woningcorporatie Havensteder zorgt voor de uitverhuizing van de huidige huurders. Blauwhoed stelt een buurtcoördinator aan tijdens de sloop en bouw.

“We zijn blij dat we na jaren van plannen maken nu écht van start gaan met de transformatie van de wijk. De mix van woningtypen zorgt voor meer balans. Het wordt nu een wijk voor iedereen”, aldus Henk Rotgans, directeur bij Havensteder.

Als alles volgens planning verloopt, start de verkoop van de nieuwbouw van de eerste fase begin 2020. Medio 2020 start de sloop van de bestaande woningen en start de bouw van de nieuwe woningen. Het streven is dat Harmonie voor het einde van 2022 helemaal klaar is. Kijk op www.thuisinharmonie.nl voor meer informatie over de koopwoningen.

Onderdeel van een totale gebiedstransformatie
Harmonie is een belangrijke schakel in de herontwikkeling van het totale stadshart van Capelle aan den IJssel. Het draagt voor een belangrijk deel bij aan de nieuwe identiteit van Centraal Capelle.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?