TW Residential koopt 181 woningen van Newomij

0

Een consortium met onder meer City Development, heeft onder leiding van TW Residential de ‘Noah Woningportefeuille’ gekocht van vastgoedonderneming Newomij. De portefeuille bestaat uit 181 woningen.

De woningen – circa 70% appartementen en 30% eengezinswoningen – liggen op 26 locaties in onder andere Leiderdorp, Leiden, Badhoevedorp, Dordrecht, Leidschendam en Utrecht. Ongeveer 60% van de woningen wordt verhuurd in het gereguleerde segment en alle woningen zijn gelegen op eigen grond. Verder wordt de portefeuille gekenmerkt door het hoge aandeel Randstad (70%).

TW Residential is een niche-speler op de Nederlandse woningmarkt en investeert voor cliënten en voor zich in woningbeleggingen. Aan elke investering ligt een strategisch exploitatieplan ten grondslag dat aansluit bij het vastgestelde risico-rendementsprofiel. De Noah-portefeuille is verworven vanwege de sterke locaties binnen gemeenten in de Randstad. De huidige huurniveaus liggen daarbij veelal onder de markthuur, die in de meeste gevallen boven de liberalisatiegrens ligt. TW Residential ziet daarnaast voldoende mogelijkheden om de portefeuille verder te optimaliseren en uiteindelijk middels individuele verkopen terug te brengen naar een aantal kernlocaties. TW Residential verzorgt het investment- en assetmanagement van de Noah-portefeuille.

CBRE heeft de transactie begeleid namens verkoper. TW Residential werd juridisch bijgestaan door Eversheds Sutherland. Newomij werd juridisch bijgestaan door Dentons Boekel.

Over Newomij
Newomij is een grote particuliere vastgoedonderneming met ruim 60 jaar ervaring. De vastgoedportefeuille bestaat uit woningen, kantoren, bedrijfsruimten en winkels. Newomij is daarnaast actief op het gebied van vastgoedfinancieringen, beheer van verenigingen van eigenaars en assurantiebemiddeling.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?