Minister Ollongren geeft feestelijk startsein voor bouw woningen PME bij voormalige vliegbasis Soesterberg

0

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken geeft op woensdag 3 april 2019 feestelijk het startsein voor de bouw van 146 woningen in Soesterberg, die Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft verworven voor Pensioenfonds van de Metalektro (PME). De minister komt op uitnodiging van de gemeente Soest.

De 105 appartementen en 41 eengezinswoningen van PME plus 8 koopwoningen maken deel uit van een omvangrijke gebiedsontwikkeling vlakbij de voormalige vliegbasis Soesterberg. Daarbij wordt een verouderd bedrijventerrein getransformeerd naar een nieuwe woonomgeving. De eerste oplevering vindt plaats in het eerste kwartaal van 2020. In totaal worden er op en bij de voormalige vliegbasis, die in 2008 werd gesloten, ruim 400 woningen gerealiseerd.

“Met deze acquisitie voegt PME duurzame, betaalbare woningen op een aantrekkelijke locatie toe aan haar portefeuille”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer. “Wij kijken er naar uit om de minister in Soesterberg te ontmoeten. We lichten dan graag toe welke rol institutionele beleggers als PME kunnen spelen op de woningmarkt. PME wil graag meer in woningen investeren, maar loopt hierbij tegen diverse knelpunten aan die we graag met de minister bespreken.”

De woningen van PME worden gerealiseerd door Smink Infra Nijkerk en Van Wijnen, waarbij Lakenvelder Investment Group in samenwerking met Ovile hebben geparticipeerd in de totstandkoming van de plan- en projectontwikkeling.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?