De Zaanse Helden door Zaanstad omarmd

0

Op donderdag 28 maart ondertekenden wethouders Hans Krieger en Songül Mutluer namens de gemeente Zaanstad symbolisch de anterieure overeenkomst voor het ambitieuze project De Zaanse Helden met de ontwikkelcombinatie Impact Vastgoed (Marco Praagman en Philip van der Ent, directeuren) / Stebru (Robert Steenbrugge, directeur). Het sluiten van de anterieure overeenkomst is de officiële start van de werkzaamheden voor de herontwikkeling van de voormalige Vrodest-locatie, dichtbij station Zaandam, tot een gevarieerd woonprogramma De Zaanse Helden. Verwacht wordt dat in 2020 gestart kan worden met de bouw.

Robert Steenbrugge, directeur Stebru: wij zijn trots op de inspanning van het hele team en dat het is gelukt om een plan te maken dat een hoge mate van kwaliteit en duurzaamheid combineert met betaalbaar wonen voor iedereen.

Philip van der Ent, commercieel directeur Impact Vastgoed: door de ondertekening van de anterieure overeenkomst is een belangrijke stap gezet om “De Zaanse Helden” weer een gezicht te geven; een ontwikkeling waarbij groen en stedelijke verdichting op een historische plek samenkomen en waarbij de ambities van Gemeente, Stebru & Impact Vastgoed tot een prachtig plan hebben geleid.

De Zaanse Helden
De Zaanse Helden bestaan uit meerdere appartementengebouwen, een parkeergarage en een daktuin. Er worden ongeveer 600 woningen gerealiseerd in het plan, die variëren in woningtype, grootte en verdeeld worden in huur, koop en sociale huur. Binnen de Zaanse Helden vinden zowel starters, bewoners die op de sociale huur zijn aangewezen, senioren (zorgpost De Zorgcirkel op loopafstand), maatschappelijke beroepsgroepen evenals tweeverdieners een geschikte woning.

De eerste 231 vrije sector huurwoningen die zijn verdeeld over drie appartementengebouwen in het plan zijn aangekocht door Altera Vastgoed. De overige woningen zullen deels aan een belegger, deels aan een woningbouwcorporatie en deels aan particulieren worden verkocht.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het project. De klimaatadaptieve daktuin wordt natuurinclusief aangelegd en biedt ruimte aan een breed scala aan planten en dieren. Alle woningen worden gasloos en voorzien van een duurzaam WKO-systeem. De isolatie en luchtdichtheid van de gebouwschil van de woningen wordt t.o.v. het bouwbesluit substantieel extra geïsoleerd waarbij de complete daken worden volgelegd met PV panelen. Met deze maatregelen geeft Impact/Stebru invulling aan de Zaanse Energie Agenda en worden in dit project op grote schaal duurzame huurwoningen zonder gasaansluiting gerealiseerd.

In de stad, in het groen
Elke woontoren uit het plan krijgt de naam van één van de verdwenen molens uit het gebied. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, heeft de ontwikkelcombinatie aangekocht. Met een brugverbinding over de Houtveldweg wordt de Held Jozua bij het plan betrokken.

“We willen de stad aantrekkelijker maken en zo kijken we ook naar nieuwe projecten. Ze moeten echt iets toevoegen als het gaat om voorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte. De Zaanse Helden maakt onderdeel uit van Zaans Hout, een wijk die the best of both worlds combineert. Je kunt er genieten met je hoofd in de stad en je voeten in het groen”, aldus wethouder Krieger.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?