NVM en Graydon breiden samenwerking uit

0

Branchevereniging NVM en bedrijfsinformatiespecialist Graydon hebben hun samenwerking op het gebied van cliëntenonderzoek verder uitgebreid. De NVM is een centraal inkoopcontract aangegaan om extra zekerheid en uniformiteit voor haar leden te waarborgen. NVM-makelaars kunnen zo nog efficiënter voldoen aan de aangescherpte richtlijnen van de wet op witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) en de poortwachtersfunctie die sinds 2018 aan de makelaardij is toegekend.

De NVM werkt inmiddels ruim een jaar samen met Graydon op het gebied van cliëntenonderzoek bij zakelijke relaties in het kader van de Wwft. “Waar wij Graydon tot nu toe als voorkeursleverancier aanbevolen aan de NVM-makelaars, hebben we nu een groot aantal checks voor zakelijk cliëntenonderzoek centraal ingekocht die we tegen een gereduceerd tarief beschikbaar stellen aan onze leden”, aldus Peter van Grevengoed, Manager Ledensupport bij NVM. “Door op centraal niveau in te kopen, waarborgen we dat onze makelaars nog makkelijker en uniform kunnen voldoen aan de Wwft.”

Wat betekent deze hernieuwde samenwerking voor NVM-makelaars?
Paul Uijtewaal, Commercieel Directeur van Graydon: “NVM-makelaars worden nu nog beter gefaciliteerd met toegang tot betrouwbare bedrijfsinformatie om zo op een uniforme en efficiënte manier cliëntenonderzoek uit te voeren. Dit vergroot de zekerheid wanneer ze transacties doen met zakelijke relaties. We zijn er trots op dat we onze samenwerking met de NVM op deze manier verder kunnen uitbreiden en de NVM-makelaars nog beter te helpen om aan hun poortwachtersfunctie te voldoen”. Via de diensten van Graydon kunnen makelaars:

  • snel een Customer Due Diligence onderzoek uitvoeren voor transacties waar rechtspersonen bij betrokken zijn, inclusief UBO-check en een compliance screening;
  • de kredietwaardigheid en financiële gezondheid van zakelijke huurders checken;
  • een XSeptions check doen om inzicht te krijgen op het volledige netwerk van een bedrijf en/of bestuurder en mogelijke uitzonderlijke situaties daarin
  • met korting uittreksels bij de Kamer van Koophandel opvragen.

Van Grevengoed: “We hebben gekozen voor Graydon omdat zij marktleider zijn op het gebied van Customer Due Dilligence onderzoek, kredietwaardigheid- en XSeptionsinformatie, niet alleen in de makelaardij, maar ook in de verzekering-, accountancy en vastgoedsector. Wij hebben een sterk vertrouwen in de hoogwaardige kwaliteit die Graydon aan onze leden kan leveren.”

Over de NVM
De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars & taxateurs. Ze bestaat sinds 1898 en is actief in alle marktsegmenten. Namens de leden zorgt de NVM voor belangenbehartiging richting overheid en politiek. Bij de NVM zijn ruim 4200 makelaars en taxateurs aangesloten. De NVM-makelaar/taxateur is de adviseur voor particuliere en professionele opdrachtgevers in alle facetten van de vastgoedmarkt: koop, verkoop, huur, verhuur en taxatie.

Over Graydon
Graydon helpt het bedrijfsleven al 130 jaar lang aan waardevolle bedrijfsinformatie om weloverwogen financiële en commerciële beslissingen te nemen. Door uit diverse bronnen grote hoeveelheden data te verzamelen, analyseren en interpreteren, leveren wij klanten inzichten op het gebied van kredietinformatie, risk & compliance en marketinginformatie. Hierbij maken we gebruik van meer dan 130 internationale databases en de gegevens van meer dan 90 miljoen bedrijven. Graydon heeft kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Londen en Cardiff. Sinds 2016 is Graydon onderdeel van Atradius, een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?