ALLSAFE: Sterk groeiende mini-opslag heeft steeds vaker ‘hubfunctie’

0

ALLSAFE ziet het aantal grootzakelijke klanten verdubbelen.

De grote mini-opslagbedrijven aan de randen van de steden krijgen steeds vaker een ‘hubfunctie’ door bedrijven die er goederen op- en overslaan. Ook vertegenwoordigers of onderhoudslieden zijn steeds vaker op zoek naar ruimte om hun materialen en gereedschappen veilig op te bergen, zodat ze er niet langer mee heen en weer hoeven te rijden naar de zaak.

ALLSAFE Mini Opslag zag de omzet het afgelopen jaar met een kwart stijgen naar circa 25 miljoen euro. Het aantal grootzakelijke klanten van opslagverhuurder ALLSAFE Mini Opslag is in 2018 verdubbeld. Ook waren er vorig jaar twintig procent meer mkb’ers die ruimte huurden bij de snelste Nederlandse groeier in de mini-opslagbranche.

Overslag naar de fiets
“Doordat de binnensteden steeds moeilijker toegankelijk worden voor vrachtwagens, zien we dat steeds meer bedrijven de mini-opslag gebruiken als een hub waar ze hun goederen overslaan naar kleinere transportmiddelen, zoals busjes, maar ook wel fietsen. Elektrisch transport is ook in opkomst”, aldus CEO Eric Stubbé van ALLSAFE. “Maar denk ook aan monteurs of medewerkers in de buitendienst die de spullen die zij nodig hebben tijdens hun werk bij een ALLSAFE-vestiging in de buurt kunnen oppikken. Hiervoor hoeven ze dus niet op en neer te rijden naar het hoofdkantoor, wat veel tijd in de file scheelt”, aldus Stubbé. “Onze klanten halen tot twintig procent meer productieve tijd bij hun klant dankzij deze hub-functie.

Naast de groeiende populariteit onder zakelijke klanten, telde ALLSAFE ook veertien procent meer particuliere klanten. Met de groei van de economie groeit ook het aantal bedrijven en zzp’ers die ALLSAFE Mini Opslag gebruiken als vestigingsadres voor de onderneming, een toename van 32 procent in 2018.

Doorstoten van 25 naar 33 vestigingen
De hoeveelheid zakelijke en particuliere klanten die gebruikmaken van de postbussenservice steeg afgelopen jaar met een kwart. Zeker voor zzp’ers en andere ondernemers is het lastig om altijd thuis te zijn op het moment dat een bestelling word afgeleverd. ALLSAFE speelt daar op in. “Op onze vestigingen met ruime openingstijden is er altijd iemand aanwezig om een pakketje in ontvangst te nemen en weg te zetten in de opbergruimte van de klant”, aldus Stubbé.

ALLSAFE groeit hard, mede dankzij een derde kapitaalinjectie afgelopen jaar. Een Amerikaanse institutionele belegger stak 41 miljoen euro in de uitrol van de self storage in Nederland. ALLSAFE opende afgelopen jaar vier nieuwe vestigingen, in Apeldoorn, Ridderkerk, Eindhoven en Oss. Stubbé verwacht dit jaar te kunnen doorstoten van 25 naar 33 vestigingen. Een trend die het bedrijf in de kaart speelt, is dat de vierkante meterprijs van de Nederlandse woning steeds verder stijgt. “Nederland gaat steeds kleiner wonen en heeft daardoor een sterk groeiende behoefte aan opslag buiten de deur. ALLSAFE biedt ‘het schuurtje, de zolder, de garage of het magazijn’”, aldus Stubbé.

Motor stallen: + 23 procent
Ook de verhuur van units waar men een motor in kan stallen steeg het afgelopen jaar, met 23 procent. “Al die luxegoederen die mensen slechts een paar keer per jaar gebruiken nemen thuis te veel ruimte in. Dan is het prettig dat je ze bij ons veilig kunt onderbrengen.”

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft 25 vestigingen en daar komen er in 2019 nog minstens acht bij. Het bedrijf groeit in de komende vier jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens MrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen concurrerende groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst extern laten opslaan.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?