Woningfonds Syntrus Achmea breidt portefeuille uit met 163 woningen op eigen grond in centrum Amsterdam

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft 163 appartementen in het centrum van Amsterdam gekocht voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). De woningen worden gerealiseerd door ontwikkelaar VORM en bouwbedrijf Hillen & Roossen. De bouw begint naar verwachting deze zomer.

De 2- en 3-kamerappartementen komen op Oostenburg, een van de drie oostelijke eilanden tussen het IJ en de grachtengordel, en variëren in grootte tussen de 44 m² en 108 m². Voor de energievoorziening wordt gebruikgemaakt van een WKO-installatie en zonnepanelen, wat leidt tot een EPC-norm van maximaal 0,2. Daarmee zijn de woningen energiezuiniger dan wettelijk is voorgeschreven. Naast de appartementen koopt Syntrus Achmea ook 2128 m² commerciële ruimte, onder meer voor horeca en flexibele werkruimtes aan de VOC-kade. Eén van de woongebouwen krijgt een gezamenlijke daktuin, waar ruimte is voor urban farming.

Bijzonder aan het project is dat Syntrus Achmea de woningen op eigen grond kan realiseren. Er gelden dan geen restricties van de gemeente voor de verhuur en de exploitatie. “Daardoor biedt deze belegging het uitzicht op een duurzaam rendement, waarmee de institutionele beleggers in ons fonds kunnen zorgen voor goede pensioenen”, zegt Onno Hoff, director Fund Management Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Op de meeste andere locaties in Amsterdam kan dat momenteel helaas niet.”

Vorig jaar kocht Syntrus Achmea op Oostenburg al 277 energiezuinige appartementen van VORM en Steenwell voor het voor het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership (ADVARP): 130 sociale huurwoningen van gemiddeld 37 m2, 30 middenhuur woningen tussen de 40 en 50 m2 en 117 duurdere huurwoningen van 50 tot 80 m2. De oplevering van deze woningen, die ook op eigen grond staan, is voorzien in 2021.

“Al deze woningen voorzien in een grote behoefte aan woonruimte in Amsterdam voor verschillende doelgroepen, waarbij duurzaamheid en sociale ontmoetingen een belangrijke rol spelen”, aldus Hoff. “Met deze mix van kleinere en grotere woningen realiseren we op een fantastische locatie in de stad appartementen voor mensen met verschillende woonbudgetten. Met horeca, werkplekken en urban farming als aanvulling. En met een passend rendement voor onze opdrachtgevers.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?