BAM benoemt leden Executive Committee

0

Koninklijke BAM Groep nv stelt per 1 april 2019, naast de tweehoofdige raad van bestuur bestaande uit CEO R.P. (Rob) van Wingerden en CFO L.F. (Frans) den Houter, een Executive Committee in.

Het Executive Committee (zoals 6 december 2018 bekendgemaakt) bestaat uit de leden van de raad van bestuur, twee Chief Operating Officers (een voor de business line Bouw en Vastgoed en een voor de business line Infra), een Chief Business Excellence Officer, alsmede de Chief HR Officer. Het Executive Committee neemt – onder eindverantwoordelijkheid van de raad van bestuur – besluiten over strategische kwesties en stelt Groepsbreed beleid vast op basis van inbreng vanuit de werkmaatschappijen en stafafdelingen.

De raad van bestuur heeft per 1 april 2019 J.G. (Joost) Nelis benoemd als COO voor de business line Bouw en Vastgoed en R. (Roel) Vollebregt als COO voor de business line Infra.

De benoeming van de Chief Business Excellence Officer wordt op korte termijn verwacht. De positie van Chief HR Officer was in 2018 al vervuld met de benoeming van S.J.J. (Sven) van de Wynkele.

Joost Nelis (1967) is momenteel directeur van BAM Bouw en Vastgoed Nederland bv, de werkmaatschappij voor de activiteiten op het gebied van utiliteitsbouw, installatietechniek, woningbouw en projectontwikkeling. Hij is sinds 1996 bij BAM in dienst en heeft verscheidene managementposities bekleed, waaronder directeur van BAM Wonen van 2008 tot 2016. Hij is afgestudeerd als ingenieur civiele techniek aan de TU Delft.

Roel Vollebregt (1961) is sinds 2016 directievoorzitter van BAM Bouw en Vastgoed Nederland. Hij trad in 1999 in dienst van de Groep. Vanaf 2005 gaf hij leiding aan achtereenvolgens BAM Vastgoed en AM. Hij is afgestudeerd in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en is tevens opgeleid als ingenieur, met tien jaar ervaring in grond- en waterbouw.

Rob van Wingerden, CEO: ‘Door de vorming van het Executive Committee, waarin elk lid een duidelijke focus en verantwoordelijkheid heeft, zijn we beter in staat om, in lijn met onze One BAM-filosofie, onze schaalvoordelen te benutten. Dat leidt tot meer synergie, efficiënter werken, snellere innovaties en betere projectbeheersing met als doel voorspelbare resultaten in lijn met onze financiële targets.’

De directie van BAM Bouw en Vastgoed Nederland wordt per 1 april 2019 gevormd door de huidige directeuren M.J.S.A. (Mario) Broos (voorzitter), J.J. (Jan) Kempkens en H. (Henri) de Pater.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?