M7 verwerft €65 miljoen voor nieuw Europees value-add fonds

0

M7 Real Estate (“M7”), de pan-Europese investeerder en vermogensbeheerder, kondigt aan dat 25 investeerders, waaronder vermogende beleggers, family offices en SWF uit Europa, Hong Kong en het Midden-Oosten, zich hebben gecommitteerd voor een eerste investering van circa 65 miljoen in het voor haar vijfde Europese Investeringsfonds, M7 Real Estate Investment Partners V (“M7 EREIP V” of “het Fonds). Het Fonds zal een totale investeringscapaciteit hebben van meer dan 280 miljoen euro.

Net als haar voorganger, M7 EREIP IV, is ook dit Fonds gericht op hoogrenderend value-add commercieel onroerend goed gelegen in Duitsland, Nederland, Ierland en Scandinavië.

De eerste portefeuille met assets, waaronder kantoren, Industrial real estate en Retail, is reeds verworven voor circa 148 miljoen euro, bestaande uit 27 gebouwen met een oppervlakte van circa 205.000 m², verdeeld over Denemarken, Nederland, Duitsland en Ierland.

M7 heeft al een aantal actieve assetmanagement initiatieven geïnitieerd ter verbetering van de bezetting en de uitstraling van de gebouwen. Er is reeds een actieve pipeline van circa 130 miljoen euro om het Fonds verder uit te breiden met potentiële toekomstige acquisities.

Richard Croft (Chief Executive M7): “dit jongste Fonds in onze pan-Europese serie toont de voortdurende institutionele vraag naar value-add onroerend goed in deze markten in heel Europa. Vertrouwend op onze expertise in inkoop en uitvoering van transacties van deze soort, hebben we het kapitaal altijd kunnen aanwenden voor een sterke pipeline van kansen en mogelijkheden en we zullen dit ook blijven doen in de komende maanden.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?