Savills: Amsterdam in Top 10 van flex-kantoorruimte hotspots in Europa

0

Volgens het Europese onderzoeksrapport ‘Spotlight: Flexible Office Space’ van internationaal vastgoedadviseur Savills, is Amsterdam één van de Europese hotspots op het gebied van flexibele kantoorruimte. De ranking wordt bepaald aan de hand van een combinatie van vraag, aanbod en het huidige opnamepercentage. De Nederlandse hoofdstad zag de opname van flexibele kantoorruimte stijgen van 7,1% in 2017 naar 9,3% in 2018.

Ed Bouterse, Head of Workthere in Nederland, zegt: “De groeiende vraag naar flexibele kantoorruimte in Amsterdam valt onder andere te verklaren door de significante stijging van venture capital investeringen in Amsterdam. Het gaat hierbij vaak om startende ondernemingen die zich willen vestigen in dynamische steden waar innovatie plaatsvindt en waar ze het juiste talent kunnen aantrekken. In steden, zoals Amsterdam, waar deze gunstige vestigingsfactoren gelden, wordt een groei tot 15% van het opnameniveau verwacht.”

De top 10 bestaat verder uit: Londen, Parijs, Berlijn, Dublin, Stockholm, Warschau, Frankfurt, Hamburg, Brussel, Madrid, Barcelona, Birmingham, Boekarest, Manchester, Lissabon, München en Praag.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?