Bewoners uit de wijk Bergermeer in Alkmaar stemmen in met een woningverbetering en verduurzaming

0

In de wijk Bergermeer in Alkmaar heeft meer dan 70% van de bewoners ingestemd met een woningverbetering en verduurzaming. De in totaal 48 woningen zijn gebouwd in de jaren zeventig en gelegen aan de Bachlaan, Beethovensingel, Debussystraat en Haydnlaan. BAM Wonen verwacht, in opdracht van Syntrus Achmea, in april 2019 te starten met de verduurzaming. De planning is dat alle woningen in oktober 2019 zijn vernieuwd.

Tijdens de woningverbetering worden de woningen, die eigendom zijn van BPL Pensioen, duurzamer gemaakt en wordt onderhoud uitgevoerd. De verduurzamingsmaatregelen bestaan uit het isoleren van de kruipruimte, de spouwmuur en het dak, het vervangen van bestaand glas door HR++ beglazing en het vervangen van de voordeur door een beter isolerende voordeur. Aangezien goede ventilatie belangrijk is in een geïsoleerde woning, wordt het mechanische ventilatiesysteem vervangen en worden de bestaande kanalen gereinigd. Zo gaan de woningen van een onzuinig energielabel D naar een zuinig energielabel A. Door de verduurzamingsmaatregelen gaan bewoners besparen op hun energierekening. Bovendien gaat ieder huis straks zelf energie opwekken doordat er zes zonnepanelen worden geplaatst op het dak.

Niet alleen de besparing op energiekosten zal merkbaar zijn voor bewoners, de gehele wijk krijgt een frisse en vernieuwde uitstraling door de onderhoudswerkzaamheden. Het metselwerk wordt gereinigd, het voegwerk wordt hersteld, het schilderwerk krijgt een opknapbeurt en de woningen worden voorzien van nieuwe dakpannen, dakgoten en regenpijpen. In de woning gaat BAM Wonen rook- en koolstofmonoxidemelders aanbrengen, controle uitvoeren op de gas-, water- en elektraleidingen en waar nodig de groepenkast vervangen. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de woningen weer toekomstbestendig zijn.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?