VGM NL Benchmark Servicekosten kantoren 2018 laat opnieuw daling zien

0

De resultaten van de VGM NL Benchmark Servicekosten kantoren 2018 – gebaseerd op de afrekening over het jaar 2017 – zijn beschikbaar. In totaal zijn er 711 objecten in de benchmark opgenomen met een totale oppervlakte (VVO) van 6,7 miljoen vierkante meter. Voor het derde jaar op rij laat de benchmark een lichte daling zien, de positieve trend zet door.

De servicekosten van kantoorgebouwen in de VGM NL benchmark daalden over 2017 van 25,51 euro per vierkante meter naar 22,13 euro per vierkante meter. Een daling van de servicekosten van iets meer dan 13%. Dit blijkt uit de VGM NL Benchmark Servicekosten kantoren van 2018. De daling van de servicekosten zet dus ook in 2017 verder door. Deze daling is, naast de dalende energielasten, vooral te danken aan het afnemen van de kosten voor een receptie en/of huismeester. Deze kosten zijn het afgelopen jaar tenminste met 20% gedaald ten opzichte van een jaar eerder. De kosten voor communicatie en water zijn het afgelopen jaar juist behoorlijk gestegen.

Bijgevoegde infographic toont de resultaten van de VGM NL Benchmark Servicekosten kantoren 2018.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?