Vestia bouwt bedrijfsruimte om tot twaalf appartementen

0

Vestia startte op maandag 4 februari met de transformatie van het appartementencomplex de Vogeltuinen in de wijk Schollevaar. De bedrijfsruimten op de begane grond en eerste verdieping worden omgebouwd tot twaalf nieuwe appartementen met bergingen. Ook realiseert Vestia 28 extra bergingen en een scootmobielruimte. Naar verwachting levert zij de woningen in september 2019 op.

‘’Het complex Vogeltuinen is in 2010 gebouwd. De bedrijfsruimten staan al lange tijd leeg. Tot nu toe hebben we geen passende invulling gevonden. Tegelijkertijd is er een groot woningtekort, dus een logisch gevolg is dat we de bedrijfsruimte ombouwen naar woningen. De nieuwe vrije sector huur appartementen zijn geschikt voor de middeninkomens en daarmee een welkome toevoeging op de woningen in Capelle aan den IJssel,” vertelt Gert den Ouden, vestigingsmanager van Vestia.

Extra ruimte
Den Ouden: “De bewoners, senioren,hebben behoefte aan een plek om scootmobielen neer te zetten en extra bergruimten. Daarom realiseren we naast de twaalf appartementen ook een scootmobielruimte en 28 extra bergingen. Onze plannen zijn positief ontvangen tijdens de inloopbijeenkomst op woensdag 21 november j.l.’’

Bouwbedrijf Bakker Arkel BV voert de werkzaamheden uit in opdracht van Vestia.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?