Hurks tekent opnieuw voor De Bongerd

0

Eind vorige week tekende Hurks voor de realisatie van een volgende fase van de Bongerd in Amsterdam-Noord. Ditmaal gaat het om ‘stempel 6’. Dit plandeel aan het Zijkanaal I omvat 4 woongebouwen met in totaal 82 ruime, energiezuinige appartementen. Dat het om aantrekkelijke woningen gaat, blijkt wel uit de belangstelling. Ondertussen hebben zich zo’n 310 optanten gemeld.

Modern tuindorp
De Bongerd is een project dat in fases wordt gebouwd over een tijdsbestek van vijf jaren. In de periode tot 2020 verrijzen in het moderne tuindorp zo’n 1.300 woningen. In opdracht van Ontwikkelingscombinatie De Bongerd (ODB) neemt Hurks er ongeveer 400 voor zijn rekening. Stempel 6 grenst aan het eerste deelgebied dat in de Bongerd is gerealiseerd. Het bevat 4 woongebouwen, waarvan 3 gebouwen met in totaal 59 koopappartementen en 1 gebouw met 23 huurappartementen.

Da Vinci Huis
Hurks startte in 2015 met de bouw van 49 duurzame hofwoningen in jaren ’30 stijl volgens het Da Vinci Huis-concept. Deze werden in 2016 opgeleverd, gevolgd door 30 Da Vinci Huis-woningen in fase 3A: oplevering 2017. Eveneens in 2017 volgden 42 appartementen en een supermarkt. In het najaar van hetzelfde jaar startte ook de bouw van 113 grondgebonden Da Vinci Huis-woningen. Het gaat om 81 koop- en 32 huurwoningen in diverse types. Deze woningen worden momenteel opgeleverd.

Tuindorpkarakter
De Bongerd bestaat uit vier fasen of buurten. Allemaal hebben ze een tuindorpkarakter, maar wel een eigen uitstraling. Het plan is prachtig gelegen tussen een groene weide en water. Daarnaast is het een ruim opgezette wijk met alle voorzieningen. Het deelplan waar het hier om gaat, grenst aan het eerste deelgebied dat in de Bongerd is gerealiseerd en aan het Zijkanaal I. Hierdoor liggen de appartementen bijzonder rustig en in een bijzondere woonomgeving.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?