Elan Wonen verkoopt twee wooncomplexen aan Woonhave

0

Elan Wonen heeft twee wooncomplexen met in totaal 99 appartementen met eigen parkeerplaats verkocht aan Woonhave. Complex De Komeet in IJmuiden bestaat uit 60 appartementen plus een groepspraktijk voor huisartsen in de plint. Complex Waterhof in Heemstede omvat 39 appartementen. Capital Value begeleidde Elan Wonen bij de transactie.

Het merendeel van deze woningen wordt verhuurd in de vrije sector. Een klein aantal woningen in IJmuiden wordt nu nog als sociale huurwoning verhuurd. Chris Schaapman, directeur-bestuurder van Elan Wonen: “Elan Wonen heeft behoefte aan meer compacte, betaalbare woningen voor kleinere huishoudens en mensen met een laag inkomen. Daarom passen deze beide complexen beter bij een institutionele belegger. Daar komt bij dat De Komeet het enige gebouw is dat wij buiten ons werkgebied van Haarlem en Heemstede in eigendom hadden. De opbrengst van de verkoop investeren we de komende jaren in de nieuwbouw van sociale huurwoningen. Daarmee doen we iets aan de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen in onze regio. Wij zijn blij met Woonhave als nieuwe eigenaar. Woonhave staat bekend als een goede verhuurder, voor de bewoners zal er in de praktijk dan ook weinig veranderen.”

Kees van Harten, directeur van Capital Value: “Het betreft twee hoogwaardige recent gebouwde complexen (2008 en 2012). De animo voor deze goed onderhouden woningen was groot”.

Bron.

Share.

Comments are closed.