Insert partner Madaster

0

Vandaag heeft Insert, een collectief van sloop-, groen- en civiele bedrijven, een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services. Samenwerking tussen de online marktplaats en Madaster materialenbibliotheek draagt er toe bij dat materialen uit sloop-, renovatie- of transformatieprojecten vanuit Madaster via Insert eenvoudiger een nieuwe bestemming vinden. Het partnerschap stimuleert de transformatie van herbruikbare materialen naar bouwmaterialen met als doel afval te elimineren.

CIRCULAIRE MARKTPLAATS
Insert heeft een online marktplaats ontwikkeld om antwoord te geven op de toenemende vraag naar grote volumes herbruikbare (bouw)materialen, bomen, struiken en andere materialen uit de buitenruimte. Deze marktplaats wordt constant gevuld met het gecombineerde aanbod van meerdere sloop-, groen- en civiele bedrijven, vanuit een eigen identiteit, op een centrale locatie.

MATERIALENBIBLIOTHEEK
Grondstoffen zijn gelimiteerd en schaars voorhanden. Om materialen oneindig beschikbaar te houden dienen ze gedocumenteerd te worden zodat ze niet eindigen op de alsmaar groter wordende afvalberg. In Madaster worden materialen en gebouwen geregistreerd, geordend en bewaard met veel aandacht voor veiligheid, privacy en continuïteit.

MATERIALENPASPOORT
Vanuit Madaster kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

“Wij zijn verheugd Insert toe te mogen voegen aan ons netwerk van partners. Zij hebben veel kennis in huis op het gebied van inventarisatie en het vermarkten van herbruikbare (bouw)materialen. Via dit partnerschap streven we ernaar om in 2019 een automatische koppeling te realiseren tussen Madaster en Insert zodat gebruikers van het Madaster Platform hun geregistreerde producten en materialen met een druk op de knop op Insert kunnen plaatsen voor verkoop. Samenwerking met Insert brengt ons weer een stapje dichter bij een wereld zonder afval.’’ – Rob Oomen, Partnership Manager

“We maken sámen de omslag naar circulair werken in de bouw-, civiele en groenwereld door partijen in de keten te verbinden en ondersteunen.”- Peter Kreukniet, Programmamanager Circulair Insert

Bron.

Share.

Comments are closed.