Centrada bouwt 29 appartementen in de Kempenaar

0

Dit najaar is Centrada gestart met de bouw van 29 appartementen in de wijk de Kempenaar. De woningen komen op de plaats waar vroeger het kerkgebouw ‘De Kandelaar’ heeft gestaan. De bouw kent op woensdagmiddag 19 december a.s. een feestelijk moment: wethouder Janneke Sparreboom onthult het bouwbord met Martine Visser, directeur van Centrada, en Jordan Lingsma, directeur van aannemer Plegt‐Vos. Samen met genodigden brengen zij vervolgens een toost uit op het nieuwproject.

De Kempenaar is een geliefde wijk die nu voornamelijk uit eengezinswoningen bestaat. De nieuwe appartementen worden gebouwd voor een brede doelgroep. Martine Visser: “Dat maakt het ook voor bewoners in de wijk mogelijk om door te stromen naar een kleinere levensloopbestendige woonvorm in de eigen wijk”. Nieuwbouw is een van de prestatieafspraken tussen gemeente, Huurdersvereniging Ons Belang en Centrada. “Samen willen we er voor zorgen dat er in Lelystad nu en in de toekomst betaalbare en kwalitatief goede sociale huurwoningen beschikbaar zijn, voor mensen die voor een woning afhankelijk zijn van woningcorporaties”, aldus Visser.

Een aanwinst voor de wijk
Samen met de gemeente en de architect heeft Centrada een aantrekkelijk gebouw ontworpen met 29 ruime appartementen van 70 m² met twee slaapkamers. Bij het ontwerp is goed gekeken naar de plek waar het complex komt te staan. Zo heeft de architect de waterpartij meegenomen in het ontwerp en is er veel aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte en het groen rondom het gebouw.

Belangstellenden
Centrada verwacht dat de appartementen rond de zomer van 2019 klaar zijn. Belangstellenden kunnen tegen die tijd via de website van Centrada reageren op een woning. Hiervoor is een inschrijving als woningzoekende nodig.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/6072d8e4284ea6ea/original/20181212-Persbericht-Centrada-bouwt-29-appartementen-in-de-Kempenaar.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?