Gestage daling aantal woningverkopen lijkt aan te houden in oktober

0

Maandelijks publiceert het Kadaster cijfers over de ontwikkeling van het aantal woningverkopen.

Aangezien de Basisregistratie Kadaster recent is vernieuwd, is het op korte termijn niet mogelijk deze reguliere cijfers te publiceren. Vanuit gezamenlijk onderzoek met de Nederlands Vereniging Makelaars en Taxateurs (NVM)/Brainbay, kan het Kadaster wel een onderbouwde raming geven.

Verwachte daling van 8%
Uit de raming komt een verwacht aantal verkopen van 18.500 in oktober 2018. Dat is ruim 8% lager dan oktober 2017. Dit is in lijn met het beeld over de eerste drie kwartalen. Hierbij was de jaar-op-jaar vergelijking over vrijwel de gehele periode negatief.

Hoger dan in september
18.500 transacties is wel 12,5% hoger dan in september 2018. Die maand waren echter naar verhouding de verkopen ook zeer laag uitgevallen. September kende een daling ten opzichte van een jaar eerder van 20,3%. Die mate van afname zet zich dus niet door, maar wel de gestage afname die we nu al sinds januari 2018 zien.

 

https://www.kadaster.nl/-/gestage-daling-aantal-woningverkopen-lijkt-aan-te-houden-in-oktober

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?