Blauwhoed zet met Buitenvoorde de toon voor woningbouw in Vlietvoorde

0

Op zondag 18 november start de verkoop van nieuwbouwproject Buitenvoorde; tien luxe en duurzame villa’s die vrij in het landschap staan van de Duivencorridor, de groene verbindingszone tussen het duingebied langs de kust en het Groene Hart in Leidschendam-Voorburg.

De ontwikkeling van plan Buitenvoorde zet de toon voor de ontwikkeling van de andere locaties in Vlietvoorde, onderdeel van de Duivenvoordecorridor. De gemeente vervangt de voorheen aanwezige glastuinbouw door een groene, open, inrichting met op bepaalde locaties passende woningbouw. In totaal is er plek voor zo’n 200 nieuwe woningen.

Vrij wonen in het landschap
David Hendriks, ontwikkelingsmanager bij projectontwikkelaar Blauwhoed, vertelt: “Het landschap waarin de woningen komen is uniek. Om dit unieke karakter zoveel mogelijk te behouden, hebben we de woningen vrij in het landschap geplaatst. Zo zijn ze als het ware te gast in de natuur.

Elke woning in Buitenvoorde is gelegen op een ruime privékavel. Het overige gebied wordt gezamenlijk eigendom van de tien woningeigenaren. Dankzij het landschapsontwerp van Andrew van Egmond waarin hagen, plantvakken, begroeiing en groen zorgvuldig in het landschap zijn geplaatst, is er rondom de woningen alle privacy en geborgenheid en vloeien privé- en gezamenlijk gebied natuurlijk in elkaar over. Alleen de centrale weg die door het plangebied komt te lopen, zal eigendom worden van de gemeente.”

Vier verschillende woningtypen in co-creatie ontwikkeld
De villa’s zijn in co-creatie ontwikkeld. Geïnteresseerden hebben tijdens een aantal bijeenkomsten verschillende indelingen van de plattegronden besproken. Dit heeft geleid tot vier verschillende woningtypen, waaruit geïnteresseerden vrij kunnen kiezen, per kavel. Zo is er een ‘traditionele’ villa waar beneden wordt gewoond en boven wordt geslapen. Er is ook een flexibele levensloopvilla, waarbij zowel het wonen als het slapen op de begane grond plaatsvindt. Tevens is er een villa met de mogelijkheid voor werken aan huis en een ‘extended family’ villa met een aparte woon- en slaapruimte voor bijvoorbeeld een inwonend familielid of een au-pair.

Natuurlijke materialen
Zilt Architecten heeft de architectuur van de woningen laten aansluiten op de omgeving door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals vergrijsd hout en verschillende kleuren baksteen. Alle huizen behoren tot één architectonische familie, maar de vier verschillende woningtypes bieden keuzevrijheid en ruimte voor alle woonwensen van de toekomstige bewoners.

Smart- & duurzaamheidstoepassingen voor extra wooncomfort
De villa’s krijgen verschillende smart-toepassingen die het wooncomfort verhogen, zoals een slimme deurbel, thermostaat en rookmelder die bewoners met hun telefoon kunnen bedienen of monitoren. De woningen worden opgeleverd als duurzame en energieneutrale ‘Nul-op-de-meter-woningen’, dankzij het gebruik van zonnepanelen en een individuele warmtepomp.

Blauwhoed heeft gekozen voor Antea Group en Niersman B.V. als bouwpartners. Antea Group legt straks het landschap en de groenvoorzieningen aan. Niersman gaat de woningen bouwen.

 

https://blauwhoed.nl/blauwhoed-zet-met-buitenvoorde-de-toon-voor-woningbouw-vlietvoorde

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?