Wilma van Ingen nieuwe directeur-bestuurder woningcorporatie Domijn

0

Wilma van Ingen is per 1 januari 2019 de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Domijn in Enschede. Van Ingen volgt Jan Salverda op, die na 12 jaar inzet zijn taken overdraagt.

Wilma van Ingen maakt bewust de overstap naar een maatschappelijke organisatie: “Ik loop warm voor Domijn én deze sector omdat het werk van de corporaties ertoe doet. Voor huidige en toekomstige bewoners, voor de wijken en dus voor de samenleving. En daar wil ik heel graag een steentje aan bijdragen.”

Domijn is volop in ontwikkeling en staat voor de nodige uitdagingen: de groep met huurders die een zetje in de rug nodig heeft groeit, er is vergrijzing en bevolkingskrimp in Twente, vanuit de overheid volgt de ene wet de ander in rap tempo op, de regeldruk in het werk neemt toe en voor duurzaamheid liggen er ambitieuze doelstellingen die grote investeringen vragen. Deze vraagstukken zorgen ervoor dat het belang van slim samenwerken met collega-corporaties en partners als gemeenten en zorginstellingen steeds groter wordt.

Voor huidige directeur-bestuurder Jan Salverda werd het na drie termijnen van vier jaar tijd voor verandering. ¨Met name de laatste jaren heeft Domijn een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er staat een flexibele maar ook solide organisatie die klaar is voor de toekomst. En daar ben ik trots op. Ik geloof dat het goed is voor personen en organisaties om zich van tijd tot tijd te vernieuwen. En die tijd is nu aangebroken.΅

Domijn is erg blij met de komst van Wilma van Ingen. Arthur Burghouts, voorzitter van de Raad van Commissarissen licht toe: “Ze brengt veel bestuurservaring en een frisse blik met zich mee. Ze is oprecht geïnteresseerd in wat mensen drijft en wat er speelt én is een verbinder pur sang. We hebben in Wilma een waardige opvolger voor Jan gevonden die goed bij ons past en Domijn een stap verder kan brengen in haar ontwikkeling.”

Van Ingen werkte als algemeen directeur bij KPN, de Kamer van Koophandel Oost Nederland en als bestuursvoorzitter bij Nysingh Advocaten en Notarissen. Ervaring in de corporatiesector deed ze op als vicevoorzitter in de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Borne tijdens het fusieproces met Welbions.

 

https://www.domijn.nl/nieuws/wilma-van-ingen-nieuwe-directeur-bestuurder-woningcorporatie-domijn

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?