Syntrus Achmea verwerft 56 energiezuinige woningen voor BPL Pensioen in centrum Heerhugowaard

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 56 energiezuinige appartementen gekocht in het centrum van Heerhugowaard (Noord-Holland). Met het leveren van de grond is De Nijs gisteren begonnen met de bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.

De woningen worden gerealiseerd in Middenwaard, op een van de laatste locaties in de binnenstad die nog bebouwd kunnen worden. De appartementen variëren in grootte tussen de 64 en 75 vierkante meter en worden aangesloten op stadsverwarming. Op het dak van het gebouw, waarin ook 24 koopwoningen komen, worden zonnepanelen geplaatst. De appartementen zijn daarmee veel energiezuiniger (EPC 0,15) dan wettelijk is voorgeschreven.

De beoogde huurders zijn met name starters en senioren. Zij kunnen in de directe nabijheid kiezen uit een groot aantal voorzieningen. Zo liggen twee supermarkten een uitgebreid aanbod aan winkels binnen vijf minuten loopafstand. Hier zijn ook een bioscoop, theater en het stadhuis gevestigd. Aan de zuidkant liggen een ziekenhuis, huisarts en apotheek. Het treinstation van Heerhugowaard, met een directe verbinding naar Alkmaar, ligt op vijf minuten met de fiets of de bus.

“Gezien de vele voorzieningen in de directe omgeving verwachten wij dat deze appartementen interessant zijn voor zowel jongeren als ouderen”, zegt Henk Onstwedder, bestuurslid van BPL Pensioen. “Deze aankoop past bovendien in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen. Wij verwachten dat deze belegging voor de deelnemers in het pensioenfonds ook een duurzaam rendement oplevert.”

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-verwerft-56-appartementen-in-heerhugowaard

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?