Rabobank tekent huurcontract in First, Rotterdam

0

Rabobank Rotterdam heeft een huurcontract getekend voor ca. 5.500 m² kantoorruimte verdeeld over vijf verdiepingen in het kantoorgebouw FIRST aan het Weena 758 in Central Business District, Rotterdam.

Het markante gebouw FIRST, wat sinds 2016 eigendom is van UNION Investment wordt gekenmerkt door de prominente plek aan de voet van het Centraal Station in het Rotterdam Central District. Het premium kantoorpand wat ontwikkeld is door de Maarsen Groep en MAB, heeft een BREAAM Excellent certificaat en beschikt over ruime kantoorvloeren en voldoet aan de moderne klimaateisen van 2018. Naast Robeco en NautaDutilh huren ook Petrobras, Cushman & Wakefield, RealConomy, Alcoa en Fit for Me kantoorruimte in het gebouw. In FIRST zijn nog slechts 4 verdiepingen beschikbaar met een vloeroppervlak van circa 500 en 1000 m². Voor de verhuur van FIRST zijn Cushman & Wakefield en CBRE verantwoordelijk.

Voorheen was Rabobank gevestigd aan de Blaak 333, middels de verhuizing van de bank naar het Central Business District, wordt het gebied wederom versterkt met het huisvesten van een grote marktpartij.

We zijn blij met de bemiddeling van Ooms Makelaars bij het zoeken naar een nieuwe locatie in de stad. Mede door de inrichting van een regionaal specialistenteam in 2019 nam de noodzaak voor een nieuwe werkomgeving toe. Ooms heeft ons bij deze zoektocht uitstekend begeleid. In FIRST hebben we een locatie gevonden die past bij onze wens om onze klanten en medewerkers nu, maar ook in de toekomst, zo goed mogelijk te kunnen faciliteren. Het huidige Rabobank kantoor aan de Blaak 333 wordt hiermee vrij gemaakt voor het creëren van nieuwe woningvoorraad. `

Over Union Investment:
Union Investment staat voor wereldwijde, toekomstgerichte vastgoedinvesteringen en biedt particuliere en institutionele vastgoedbeleggers een uitgebreid investeringsplatform. In totaal heeft Union Investment EUR 35,3 miljard onder beheer. Dit is verdeeld over open-ended retailvastgoedfondsen, gespecialiseerde fondsen en service- en poolingmandaten. Het bedrijf investeert in kantoren, winkels, hotels, logistiek en woningen en hun portefeuille bestaat uit 375 commerciële panden verspreid over 22 landen.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde Union Investment commercieel en DVLP was verantwoordelijk voor het juridisch advies. Rabobank werd geadviseerd door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting en Sixlegal.

 

https://ooms.com/actueel/rabobank-tekent-huurcontract-in-first-rotterdam

Share.

Comments are closed.